هر روزه ما با افرادی سر و کار داریم که باید با آن ها در ارتباط باشیم و با آن ها صحبت کنیم. به همین جهت نیاز داریم که مهارت فن بیان در احوالپرسی خود را تقویت کنیم تا بتوانیم ار تباط موثری با افراد بگیریم. خوب است بدانید مهمترین بخش و البته تاثیرگذارترین مرحله یک ارتباط در دقایق ابتدایی آن می باشد که طبیعتاً احوالپرسی هم داخل آن بخش زمانی می باشد. به علت اهیمت و تاثیر بالای این موضوع در این مقاله قرار است 12 تکنیک فوق العاده برای تقویت فن بیان در احوالپرسی را با یکدیگر بررسی کنیم تا اتفاقات بسیار خوبی را در ارتباطات شما رقم بزنیم.
اگر اولین باری است که مخاطب خود را می بینید که طبیعتاً نمی توانید این کار را انجام دهید! اما اگر با فردی ملاقات می کنید که او را می شناسید و یا قبلاً هم او را دیده اید، حتماً یک نکته مهم از گفتگوی قبلی خودتان را بیان کنید. با این کار مخاطب متوجه می شود که به قدری برای او ارزش قائل هستید که از ملاقات قبلی هنوز هم نکاتی را به یادگار دارید و البته به آن ها توجه می کنید. با این کار حس ارزشمندی به او انتقال پیدا می کند و در ادامه گفتگو با شما، طبیعتاً ذهنیت بهتری خواهد داشت و اگر در احوال پرسی فقط همین اتفاق ساده رخ دهد، قطعاً تأثیر بسیار مهم و مثبت خود را در گفتگو خواهد گذاشت.
اولین نکتهای که باید در احوالپرسی به آن توجه کنید، این است که باید به خوبی با مخاطب ارتباط چشمی موثر برقرار کنید. در واقع ارتباط چشمی موجب میشود میزان اعتماد مخاطب تان به شما افزایش پیدا کند و در نتیجه رابطه بهتری با او داشته باشید. همچنین وقتی شما خوشرو هستید و لیخند می زنید افراد احساس صمیمیت بیشتری با شما می کنند و حرف های شما بیشتر به دل آن ها می نشیند .
شما با این کار ساده ولی به شدت مهم گام محکمی را در جهت پیشبرد اهدافتان خواهید برداشت.
برای داشتن احوالپرسی جذاب ، باید محکم و رسا صحبت کنیم. اگر با کسی در اصطلاح “شل و ول” احوالپرسی کنید، قطعاً او حس خوبی از شما دریافت نخواهد کرد و نمیتوانید آنطور که باید بر مخاطب تاثیر مثبت بگذارید. وقتی شما محکم و با صدای رسا صحبت می کنید نشانه اعتماد به نفس بالای شما بوده و غالب افراد از انسان های کاریزماتیک و مثبت حس خوبی را دریافت می کنند.
همیشه به لحن و تُن صدای خودتان دقت کنید و حواستان باشد که به هیچ وجه آرام صحبت نکنید.
محکم و رسا صحبت کردن به شدت تصویر مثبتی در احوالپرسی شما و بر مخاطب تان خواهد داشت.
بعد از دیدن این نکته، احتمالاً این سوال برایتان پیش آمده باشد که محکم دست دادن چه ربطی به فن بیان دارد؟! حق دارید که این سوال برایتان پیش بیاید. اما اگر کمی اطلاعات خود را درباره فن بیان بالا ببرید، متوجه میشوید که فن بیان فقط مهارت های کلامی نیست و مهارتهایی نظیر زبان بدن، خوب گوش دادن و… هم جز مهارت های فن بیان محسوب میشوند.
برای داشتن فن بیان مناسب در احوالپرسی، باید دست طرف مقابل خود را هنگام دست دادن محکم بفشارید. البته نه آنقدر که او از درد دستش را عقب بکشد! منظورم این است که خیلی آرام هم با او دست ندهید. محکم دست دادن نیز نشان از اعتماد به نفس شماست و زمانی که شما این کار را انجام می دهید، در واقع نشان میدهید که از شخصیت بالایی برخوردار هستید و نسبت به مخاطب خود برتر هستید؛
همچنین او احساس می کند با فردی مستحکم و موفق رو به روست و میتواند به او کاملاً اعتماد کند.
برای داشتن فن بیان مناسب در احوالپرسی، باید دست طرف مقابل خود را هنگام دست دادن محکم بفشارید. البته نه آنقدر که او از درد دستش را عقب بکشد! منظورم این است که خیلی آرام هم با او دست ندهید. محکم دست دادن نیز نشان از اعتماد به نفس شماست و زمانی که شما این کار را انجام می دهید، در واقع نشان میدهید که از شخصیت بالایی برخوردار هستید و نسبت به مخاطب خود برتر هستید؛
همچنین او احساس می کند با فردی مستحکم و موفق رو به روست و میتواند به او کاملاً اعتماد کند.
چهارمین نکته برای فن بیان در احوالپرسی ، این است که خیلی از کلمات و جملات تکراری و کلیشهای استفاده نکنید.
به احوالپرسی زیر توجه کنید:
سلام چطوری؟ خوبی؟ حالت چطوره؟ چیکار می کنی؟ چه خبر؟ همه خوبن؟
میبینید؟ این همه جمله و اصطلاح کلاً دو معنی بیشتر ندارد. حالت چطور است و چه خبر؟
اما معمولاً از نوع بالا احوالپرسی میکنیم و فقط یک سری کلمه را پشت سر هم می آوریم که حرفی زده باشیم. در صورتی که این اشتباه است و میتواند به مرور زمان منجر به ناراحتی و عصبانیت طرف مقابل در احوالپرسی شود. شما می توانید کمی خلاقیت هم در نحوه احوال پرسی خود به خرج دهید و از جملاتی همچون: تعریف کردن از لباس یا هر چیز طرف مقابل، کلمات جدیدی که کمتر استفاده می شود مانند مشتاق دیدار و… و در یک جمله هرآنچه که طرف مقابلمان دوست دارد بشنود صحبت کنیم.
نکته مهم در احوال پرسی این است که در برابر سوالات مخاطب که در بخش قبل نیز گفتیم،
باید ابتدا به خوبی دقت کنید و بعد پاسخ صحیحی به او بدهید.
خیلی از اوقات برخی سوالات در بین سایر مطالب به اصطلاح گم می شوند و ما برای همه آن ها یک پاسخ می دهیم.
به طور مثال:
حالتون خوبه؟ خونواده خوبن؟ همه چی مرتبه؟ چخبر از دوستان؟ و…
گاهی اوقات افراد در پاسخ همه این موارد می گویند: بله ممنون!
در صورتی که بهتر است ابتدا به همه سوالات به خوبی دقت شود که چه موردی بیان شده و سپس پاسخ هر سوال را به طور جداگانه بیان کنیم.
اشتباه دیگری که اکثر ما در احوالپرسی مرتکب میشویم، این است که فقط سعی داریم خودمان حرف بزنیم و حتی وقتی سوالی میپرسیم، منتظر جواب آن نمیمانیم! مثل احوال پرسی که پیش تر هم مثال زدم، فقط تعدادی کلمه را پشت سر هم میآوریم و سوال های مختلفی از فرد مقابل درباره حال و احوال او و اتفاقات روزمره اش میپرسیم و اصلاً کاری هم به جواب هایشان نداریم! پس چه کاری است که هم خودمان را اذیت کنیم و هم طرف مقابل را آزار دهیم؟ بهتر است یک یا دو سوال بپرسیم و با دریافت جواب آنها حال و احوال را کنار بگذاریم و به کار اصلی خودمان برسیم.
حتماً می دانید که افراد دوست دارند شنیده شوند و مورد توجه واقع شوند ،
پس اگر می خواهید در دل طرف مقابلتان جا باز کنید و بتوانید روی آن تأثیر بگذارید بیشتر از این اینکه گوینده باشید شنونده بودن را تمرین کنید.
دیدید که خیلی از افراد در احوالپرسی هایشان به جای احوال پرسی، احوال گیری میکنند؟ یعنی حال طرف مقابل را نمیپرسند، بلکه مدام تیکه پرانی میکنند و متلک بار طرف مقابل خود میکنند! مثلاً میگویند: چه عجب سری به ما زدی! ستاره سهیل شدی! پارسال دوست امسال آشنا! و اصطلاحاتی از این قبیل. سعی کنید اصلاً در جملات خود از این اصطلاحات استفاده نکنید و انرژی منفی به فرد مقابل ندهید. چرا که به مرور زمان این رفتار، دیگران را از شما دل زده و ناراحت خواهد کرد. واقعاً اگر قدرت و تاثیر کلمات را می دانستید خیلی با احتیاط از کلمات استفاده می کردید و هر جمله ای را بر سر زبان جاری نمی کردید.
دسته ای از افراد هم هستند که تا ثابت نکنند از دیگران بدبخت تر هستند بی خیال نمیشوند! مثلاً کافیست هنگام احوال پرسی مخاطبشان به آنها بگوید: حالم خوب نیست. او تا ثابت نکند خودش بدبخت ترین انسان روی زمین است و بدتر از حال او هیچ حالی وجود ندارد، دست بردار نیست!این کار باعث سلب اعتماد مخاطب نسبت به او می شود و کم کم کاری میکند که هیچکس با او درد و دل و یا حتی صحبت نکند. پس اصلاً سعی نکنید خودتان را پایین تر یا بد بخت تر از فرد مقابل نشان دهید و به جای آن، با او همدردی کنید.
اگر می خواهید فن بیان در احوالپرسی قوی داشته باشید، باید کاری کنید که طرف مقابل از شما انرژی بگیرد. دیدید کسانی را که وقتی حتی با آنها یک سلام و علیک ساده داریم، کلی از آنها انرژی میگیریم و حال خوب دریافت میکنیم؟ در واقع آنها با نحوه برخورد و مهربانی شان با ما، این همه حس خوب منتقل میکنند. شما هم سعی کنید مانند این افراد باشید و همان طور که پیش تر هم گفتم، با خنده وخوش رویی و انرژی بسیار زیاد، به سراغ احوالپرسی و یا ارتباط با دیگران بروید. این نکته مهم و قانون کائنات را همیشه یادتان باشد وقتی شما به دیگران انرژی می دهید چند برابر آن روی خودتان ایجاد می شود، و شما با انرژی دادن خودتان پر انرژی تر می شوید.
اگر با فردی که احوالپرسی میکنید صمیمیت دارید، سعی کنید کمی به او نزدیک تر از حد معمول شوید و تا حدی با او شوخی کنید. این کار هم صمیمیت بین شما را افزایش خواهد داد، هم حس خوبی به او منتقل خواهد کرد و هم باعث میشود ارتباط و احوالپرسی صمیمی تر و گرم تری داشته باشید. البته اگر طرف مقابلتان را خیلی نمیشناسید و یا در جلسات رسمی هستید، اصلاً ریسک نکنید.سعی کنید تا حد امکان ابهت و قدرت خودتان را حفظ کنید و کاری نکنید که فرد مقابل احساس کند فردی سَبُک هستید و آن وقت حس بدی به او دست دهد. برای این که بتوانید این مورد را در خودتان به وجود بیاورید، لازم است که مهارت کاریزماتیک بودن را در خودتان ایجاد کنید.
آخرین نکته که برای فن بیان در احوالپرسی میخواهم به شما بگویم،
این است که در احوالپرسی فقط احوال بپرسید!
شاید کمی برایتان عجیب باشد، حق هم دارید.
منظورم این است که مثل برخی افراد نباشید که در همان اول احوالپرسی ، میخواهند زیر و بم زندگی مخاطبشان را به دست آورند. این که “طرف مقابل چرا ازدواج نمیکند؟ درسش کی تمام میشود؟ یا فلان کار را چرا انجام نمیدهد؟ خیلی به شما ربطی ندارد. پس به او حس منفی منتقل نکنید و در زندگیاش دخالت نکنید. اگر این کار را بکنید و از مسائل خصوصی و یا در یک جمله مواردی که طرف مقابلتان دوست ندارد در رابطه با آن موضوع صحبت کند سوال کنید، بدون شک یکی از بدترین انواع احوال پرسی را تجربه خواهید کرد و طرف مقابلتان را از خود آزرده می کنید. تا اینجا 12 تکنیک فوق العاده برای تقویت فن بیان در احوالپرسی را با یکدیگر بررسی کردیم. امیدوارم بتوانید با استفاده از این موارد، بهترین نوع احوال پرسی را داشته باشید و اتفاقات بسیار خوبی را برای خودتان رقم بزنید.
برای مشاهده صفحه رسمی اینستاگرام استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی کلیک کنید.
آموزش فن بیان و سخنرانی در کرمان
چگونه در ارتباطات مان به یک ارتباط مؤثر برسیم ؟
کلام نافذ داشته باشید موفق تر خواهید بود؟
نقش زبان بدن در داشتن یک سخنرانی حرفه ای