فرهنگ تماس تلفنی ، نحوه پاسخگویی به تلفن ، نحوه احوال پرسی تلفنی ، مهارت مکالمه تلفنی همگی بستگی به فن بیان شما دارند. اگر فن بیان خودتان را تقویت کرده باشید، قطعاً میتوانید این موارد را هم به طور کامل و دقیق داشته باشید و آن ها را رعایت کنید. اما در صورت نداشتن فن بیان قدرتمند، حتماً خبری از مکالمه تلفنی خوبی هم نخواهد بود. برای تقویت فن بیان، راه های بسیار زیادی وجود دارد که من در ادامه برخی از مهم ترین تمرین ها و تکنیک های آن را برای شما نام میبرم:
خود را به طور مرتب در معرض صحبت کردن قرار دهید
صدای رسا داشته باشید
محکم و با اطمینان صحبت کنید
از تیکه کلام ها استفاده نکنید
زیاد کتاب بخوانید در این رابطه تعداد بسیار زیادی تکنیک دیگر وجود دارند که میتوانید آن ها را در کتاب ها و مقالات دیگر مطالعه کنید.
یکی از راه های فوق العاده خوبی که برای تقویت فن بیان و در کل مهارت های مربوط به آن مثل همین مکالمه تلفنی معمولاً پیشنهاد میشود، شرکت در کلاس های مرتبط با فن بیان است. اگر در این کلاس ها به صورت حضوری شرکت کنید که چه بهتر! اما اگر وقت یا حوصله این کلاس ها را ندارید، پیشنهادی که برایتان دارم این است که در کلاس های غیرحضوری فن بیان شرکت کنید. در این کلاس ها علاوه بر این که مطالب فوق العاده درجه یکی یاد میگیرید، تمرین های عملی نیز به شما داده میشود که با انجام دادن آن ها، شک نکنید بهترین اتفاقات برایتان رقم خواهد خورد.
خیلی از افراد هستند که هنگام مکالمه تلفنی اشتباهاتی انجام میدهند که باعث میشود مخاطبشان کمی نسبت به آن ها بی اعتماد و حتی نا امید شود که این کار نوعی بی فرهنگی در مکالمه می باشد. ما در این بخش می خواهیم رایج ترین این اشتباهات را برایتان بیان کنیم که با جلوگیری از آن ها و با توجه به نکاتی که پیش تر گفتیم، بتوانید مهارت مکالمه تلفنی را خیلی بهتر یاد بگیرید.
اولین اشتباه افراد هنگام پاسخگویی به تلفن، دیر جواب دادن بیش از حد می باشد. اگر شما هم جز دسته ای از افراد هستید به طور عامدانه این کار را انجام می دهند، باید بگویم که سخت در اشتباه هستید و دیگر به هیچ وجه نباید به کار خود ادامه دهید. اگر فردی با خود شما این کار را انجام دهد، چه حسی پیدا می کنید؟ پس هر بار که خواستید این کار را تکرار کنید، یاد همان حس خودتان بیفتید و سعی کنید که از آن جلوگیری کنید. دقت کنید که امکان دارد مخاطب از تماس با شما به طور کلی پشیمان شود و خیلی زود تلفن را قطع کند! یا حتی امکان دارد از دست شما به شدت ناراحت و عصبانی شود، مخصوصاً اگر رابطه صمیمی و دوستانه ای با شما نداشته باشد.
اگر هم هنگام تماس دیگران با تلفن شما، مشغول انجام کار دیگری بودید و یا متوجه آن نشدید و دیر پاسخ دادید، حتماً این موضوع را به مخاطب بیان کنید. اگر هم به کلی نتوانستید پاسخ دهید، در هر زمان که امکان این کار برایتان به وجود آمد با مخاطب تماس بگیرید و ضمن عذرخواهی از او، حتماً دلیل عدم پاسخگویی خود را هم توضیح دهید تا ذهنیت مخاطب را نسبت به خود به حالت قبل بازگردانید.
گاهی اوقات هم در میان مکالمه تلفنی، سکوت برقرار می شود و گویا دو طرف مکالمه صحبت هایشان به انتها می رسد! در وهله اول دقت کنید که این اتفاق برایتان رخ ندهد و اگر هم رخ داد، بدانید که به پایان مکالمه نزدیک می شوید و دیگر حرفی برای گفتن ندارید! پس سعی کنید که با یک خداحافظی، هر دو طرف مکالمه را خوشحال کنید!
آخرین و شاید بدترین اشتباهی که می خواهم در این بخش برای شما نام ببرم. خوردن و آشامیدن هنگام مکالمه تلفنی می باشد. این بخش نیاز به توضیح چندانی ندارد و فقط به شما پیشنهاد می کنم که تصور کنید یک نفر پشت تلفن، دائماً ملچ و مولوچ می کند. در این شرایط، چه حسی به شما دست می دهد؟ بارها و بارها این اتفاق برای خود من رخ داده که تا آستانه پایان دادن به مکالمه هم پیش رفتم. پس هر زمان که هنگام مکالمه تلفنی خواستید چیزی میل کنید، یاد این اتفاق بیفتید؛ شک نکنید که از کار خود پشیمان خواهید شد.
برای مشاهده صفحه رسمی اینستاگرام استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی کلیک کنید.
آموزش فن بیان و سخنرانی در کرمان
چگونه در ارتباطات مان به یک ارتباط مؤثر برسیم ؟
کلام نافذ داشته باشید موفق تر خواهید بود؟
نقش زبان بدن در داشتن یک سخنرانی حرفه ای