می خواهم 4 روش فوق العاده عالی برای یادگیری و تقویت ارتباط چشمی با شما به اشتراک بگذارم.
چند عکس از چهره افراد مورد علاقه خودتان مثل فوتبالیست ها و بازیگران و یا هر شخص دیگری را روی دیوار اتاقتان نصب کنید. آن ها را مخاطب فرضی خودتان در نظر بگیرید و با آن ها صحبت کنید.این کار باعث می شود تا به مرور زمان برقراری ارتباط موثر را یاد بگیرید. زمانی که این مهارت را در وجود خود خود را تقویت کنید و در واقع با دیگران به خوبی ارتباط چشمی برقرار کنید، حس اعتبار و اعتماد به نفس را در وجود آن ها منتقل خواهید کرد.
پس حتماً برای تقویت این مهارت فوق العاده مُصِر باشید و همه این تمارین را مو به مو انجام دهید.
تصویر سازی ذهنی تقریباً برای همه چیز جواب می دهد. از رفع خجالت گرفته تا کنترل ترس از سخنرانی.
تصویر سازی ذهنی فرایند یادگیری ارتباط چشمی را به ما یاد می دهد و روز به روز ما را تقویت می کند و باعث می شود هنگام برقرای ارتباط به صورت ناخودآگاه ارتباط چشمی خوبی داشته باشیم و مخاطب از برقراری ارتباط با ما نهایت لذت را ببرد.
قطعاً شما دوستان صمیمی دارید که حرف زدن و برقراری ارتباط با ایشان برای شما بسیار ساده است.ابتدا از دوستان صمیمی خود استفاده کنید و با آن ها تماس تصویری برقرار کنید و سعی کنید ارتباط چشمی موثر را در این تماس ها تمرین کنید. سپس تمرین خود را کمی چالشی تر کنید و با دوستانی که ارتباط کمتری دارید این تماس را برقرار کنید و دقایقی را به تمرین بپردازید. بعد از آن می توانید با افرادی غریبه وارد این ارتباط تصویری شوید و حتی می توانید قبل از تماس به آن ها اعلام کنید که قصد شما انجام تمرین است.
فیلم ببینید منتها به روشی که به شما توضیح می دهم. شما خودتان را به عنوان یکی از کاراکتر های فیلم در نظر بگیرید و هنگام که هنر پیشه ای با آن کاراکتر یا بازیگر صحبت می کند شما به چشمانش نگاه کنید و پاسخ بدهید. این تمرین هم فوق العاده کاربردی است و به نوعی یک بازی دو سر برد است.
چرا که هم با دیدن فیلم سرگرم می شوید و هم می توانید تمرین خوبی داشته باشید.
1ـ در جمع یا در سخنرانی سعی کنید نگاه خود را در چشم تمام افراد پخش کنید و نشان دهید که به تک تک آن ها اهمیت می دهید. با بیان هر جمله به یک نفر دیگر نگاه کنید.
در سخنرانی ارتباط چشمی خود را با همه افراد برقرار کنید
2ـ در گفتگوهای دو نفره می توانید نگاه خود را هر چند ثانیه به اطراف بیاندازید به گونه ای که مثلا دارید چیزی را به یاد می آورید و یا حرف های طرف مقابل را تجزیه تحلیل می کنید. اما هرگز نگاه خود را به پایین نیندازید این کار نشانه اتمام حرف شماست و اینکه دیگر مایل به ادامه گفتگو نیستید.
3ـ زمانی که به فردی علاقه مند هستید و می خواهید علاقه خود را به او نشان دهید با نگاه خود با او صحبت کنید و چشم خود را در یک نقطه کانونی قرار دهید. به چشمانش نگاه کنید بعد سراغ گونه ها، لب ها و دیگر اجزای صورت بروید و دوباره به چشمان او برگردید. لبخند زدن در این هنگام کاملا علاقه شما را به فرد مورد نظر می رساند.
4ـ به چشمان همسر خود و کسی که عاشق او هستید عمیقا نگاه کنید. وقتی به چیزی یا کسی که علاقه دارید نگاه می کنید مردمک چشمان شما بزرگ تر می شود و در نتیجه نزدیکی و صمیمیت نیزبیشتر می شود. بنابراین به چشمان همسر خود زیاد نگاه کنید.
5ـ پلک زدن زیاد و تیک زدن پلک نشان از استرس و عصبی بودن و همچنین عدم اطمینان است. در طی گفتگو اگر این دو حالت برایتان به وجود بیاید ممکن است فرد مقابل به حرف هایتان اطمینان نکند.
بله، این کار در ابتدا دشوار است اما با تلاشهای مستمر شما، به تدریج سادهتر خواهد شد و شما دیگر هنگام نگاه کردن به چشمان افراد دچار وحشت نخواهید شد. میتوانید با یک بازی، این تمرین را برای خودتان جذابتر کنید، سعی کنید تصویر خودتان را که در چشمان طرف مقابل منعکس شده است پیدا کنید. با این کار، شما با تمرکز و دقت بیشتری به چشمها نگاه خواهید کرد و توانایی مکالمه و ارتباط موثر شما قویتر از قبل خواهد شد. شما خیلی زودتر از آن که تصور کنید دیگر نیازی به فکر کردن در مورد میزان ارتباط چشمی و مدت آن، نخواهید داشت و همه چیز به طور طبیعی و خودجوش رخ خواهد داد. این کار به یک عادت مثبت در شما تبدیل خواهد شد و چیزی که قبلا باعث اضطراب شما میشد حالا به طور عادی قابل انجام است.
اما اگر تمرین کردن موثر واقع نشد و شما هنوز هم با نگاه کردن به چشمان دیگران، احساس بدی پیدا میکنید باید به دنبال ریشه مشکل خود باشید. ممکن است مشکل شما ناشی از عقده حقارت، کمبود اعتماد به نفس و خودشرمی باشد که مانع از نزدیک شدن به افراد و برقراری ارتباط با آنها میشود. پس قبل از هر کاری، مشکلات درونی خود را حل کنید، در صورت نیاز میتوانید به روانشناس مراجعه کنید و همزمان با درمان این مشکلات، به تمرین ارتباط چشمی هم بپردازید. در هر صورت مطمئن باشید که هیچ مشکلی غیرقابل حل نیست و اگر اراده کنید میتوانید هر مانعی را از سر راه بردارید.
راستی، یکی دیگر از راه های فوق العاده خوبی که برای تقویت فن بیان و مهارت ارتباط چشمی معمولاً پیشنهاد میشود، شرکت در کلاس های مرتبط با فن بیان است. اگر در این کلاس ها به صورت حضوری شرکت کنید که چه بهتر! اما اگر وقت یا حوصله این کلاس ها را ندارید، پیشنهادی که برایتان دارم این است که در کلاس های غیرحضوری فن بیان شرکت کنید. در این کلاس ها علاوه بر این که مطالب فوق العاده درجه یکی یاد میگیرید، تمرین های عملی نیز به شما داده میشود که با انجام دادن آن ها، شک نکنید بهترین اتفاقات برایتان رقم خواهد خورد.
برای مشاهده صفحه رسمی اینستاگرام استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی کلیک کنید.
آموزش فن بیان و سخنرانی در کرمان
چگونه در ارتباطات مان به یک ارتباط مؤثر برسیم ؟
کلام نافذ داشته باشید موفق تر خواهید بود؟
نقش زبان بدن در داشتن یک سخنرانی حرفه ای