فن بیان در فروش ، مهارتی است که اگر آن را فرا گرفته باشید و بتوانید از آن به خوبی استفاده کنید، قطعاً فروش بسیار زیادی خواهید داشت و تبدیل به یک فروشنده کاملاً حرفه ای خواهید شد. در این مقاله از سایت استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی در کرمان به شما راه های بی نظیری خواهیم گفت که بتوانید با استفاده از آن ها فن بیان خود را به شدت تقویت کنید و بهترین اتفاقات را برای خودتان و مشتری تان رقم بزنید. این مقاله در دو بخش تهیه شده است. تا پایان همراه ما باشید.
نمیخواهم خیلی منتظرتان بگذارم و خیلی سریع شروع میکنم به آموزش فن بیان در فروشندگی تا بتوانید از آن ها به بهترین شکل ممکن استفاده کنید. فقط قبل از آن بدانید همه این کارها و اصول برای این است که ما بتوانیم مشتری یا همان مخاطب خود را قانع کنیم که از ما خرید کند . پس در کنار این راهکارها حتماً مقاله متقاعد سازی و قانع کردن را هم مطالعه کنید که فنون ارائه شده در آن به شدت می تواند به شما کمک کند .
اولین گامی که باید برای تقویت فن بیان در فروشندگی و مشتری مداری خود بردارید، این است که او را بشناسید. از ظاهر، نوع صحبت کردن، نوع انتخاب ها و… او میتوانید تا حدودی متوجه شخصیتش شوید.
دقت داشته باشید این مرحله مهم ترین مرحله برای ارتباط با مشتری است و اگر نتوانید به شناخت خوبی از او برسید، به احتمال زیاد موفق نخواهید شد به او چیز بفروشید. مثلاً میتوانید از نوع لباس پوشیدن مشتری تان متوجه شوید او فردی مذهبی است یا غیر مذهبی، یا با توجه به جنسیت او میتوانین متوجه شوید باید چه راهکارهایی را در پیش بگیرید، و یا حتی با توجه به این که چه لهجه ای دارد و اهل کجاست میتوانید تا حدودی به علایق و سلیقه او پی ببرید؛ در کل هر چیزی را که میبینید میتوانید با استفاده از آن به شناخت بیشتری از مشتریان خود برسید دقت کنید تا بهترین نتایج ممکن را با استفاده از این اتفاق بگیرید.
پس از این که مشتری خودتان را شناختید، با او با لحنی صمیمانه و گرم صحبت کنید. طوری که در کنار شما احساس خوبی به او دست دهد و آرامش و اطمینان داشته باشد. اما اصلاً خودتان را مانند دوست صمیمی یا فرد نزدیکی به او تصور نکنید. دقت کنید که شما باید با مشتری گرم و صمیمی شوید اما نه بیش از حد. فرقی هم نمیکند مشتری تان مرد باشد یا زن، مذهبی یا غیر مذهبی یا…
همان طور که امام علی (علیه السلام) هم میفرمایند: بهترین کارها میانه ترین آن هاست… یعنی نه طوری رفتار کنید که مشتری احساس بدی به او دست دهد و فکر کند شما اصلاً نمیتوانید با او ارتباط بگیرید و نه طوری که او از رفتار دوستانه بیش از حد شما خوشش نیاید و به همین دلیل از خرید منصرف شود. پس بهترین کار صمیمی شدن است. نه خودمونی شدن!
شوخی کردن و خندیدن میتواند به مشتری شما احساس آرامش بیشتری دهد. زمانی که شما با او شوخی میکنید، حس خوبی در مشتری ایجاد میشود و میتواند احتمال خرید او را بسیار افزایش دهد. برخی دیگر از فواید شوخی کردن با مشتری عبارتند از:
یک کار فوق العاده خوبی که میتوانید برای تقویت فن بیان در فروش انجام دهید، این است که با زبان خود مشتری با او صحبت کنید. اصلاً این که گفتیم باید مشتری خود را بشناسید برای همین بود که بدانید چگونه باید با مشتری خود صحبت کنید.
اگر بتوانید با مدل خود مشتری ارتباط برقرار کنید، شک نکنید در پایان ارتباط شما با مشتری، هم خودتان بسیار راضی خواهید بود و هم او. مثلاً میتوانید با یک نوجوان با لحنی رفاقتی، با خانم ها کاملاً محترمانه، با افراد مذهبی با شخصیت و با هرکس مدل خودش رفتار کنید. شک نکنید این کار منجر به خوشنودی بیش از حد مشتری تان خواهد شد و احتمال خرید او از شما را به شدت افزایش خواهد داد.
از محبت خارها گل میشود. این ضرب المثل را همیشه هنگام فروش به یاد داشته باشید. چرا که زمانی که مشتری نزد شما میآید، اگر با مهربانی و خوبی با او رفتار کنید، مسلماً از شما بسیار خوشش میآید و احتمال خرید کردن او هم بسیار بالا میرود. اما حتی اگر او خریدی هم از شما نکرد، مطمئن باشید به مشتری ثابتتان تبدیل خواهد شد و در آینده برای شما سودی خواهد داشت.
یکی از بزرگ ترین اشتباهاتی که در فن بیان فروشندگان میتوان مشاهده کرد، این است که زیاد صحبت میکنند و نمیگذارند مشتری به خوبی فکر کند و یا حرفی بزند. دقت کردید وقتی حتی خودمان هم میخواهیم خرید کنیم، اگر فروشنده زیاد صحبت کند احساس خوبی بهمان دست نمیدهد و حتی ممکن است از خرید منصرف شویم!
این مقاله ادامه دارد…
برای مشاهده صفحه رسمی اینستاگرام استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی کلیک کنید.
مطالب پیشنهادی: