ثانیه های طلایی در متقاعدسازی : هر زمان که می خواهید یک متقاعدکننده خوبی باشید باید حس خوبی را به مخاطب تان انتقال دهید مخصوصاً در ثانیه های اول برخوردتان حالا سوالی که ممکن است مطرح شود این است که ثانیه های اول چرا اینقدر مهم هستند؟
هر وقت میهمان ویژه ای دارم مخصوصاً وقتی که قرار است برای اولین بار منزل ما بیایید خیلی وقت می گذارم این موضوع نه تنها دغدغه من است بلکه دغدغه تمام خانم های میهمان نواز است چون می دانیم همیشه اولین ها تأثیرگزارترین هستند چون شخصی که برای اولین بار با شما برخورد می کند اگر حس خوب گرفت مطمئن باشید حتی دوستی تان پایدار خواهد شد اما اگر حس خوب دریافت نکند در برخورد دوم باید ساعت ها انرژی بگذارید تا بتوانید آن حس و بردداشت اولیه را از آن شخص بگیرید در متقاعد سازی هم همین شرایط صدق می کند.
پس قدر این ثانیه های طلایی را بدانیم چون نتیجه اش فوق العاده ارزشمند و گرانبهاست.چون همین حس اولیه افراد نسبت به ماست که رفتارهای آنها را نسبت به ما تشکیل می دهند.
یادم می آید در یک اداره ای که برای برگزاری دوره های فن بیان و سخنرانی برای پرسنل آن اداره مراجعه کرده بودم مدیر اداره رفتار خوبی با من داشتند اما من انتظار بیشتری داشتم بعدازینکه قرارداد بستم موقع خداحافظی کتاب تئوری سخنرانی که خودم آن را نوشته بودم را هدیه دادم به ایشان، با کمال ناباوری رفتار ایشان کلی با من تغییر کرد و عالی تر از قبل شد اما حس خوبی نداشتم چون من انتظار داشتم این رفتار فوق العاده را در برخورد اولیه با من داشته باشد نه در زمان خداحافظی بنابراین ثانیه های طلایی که همان ثانیه های اول برخورد هستند را جدی بگیرید.
پس نه تنها ما تحت تأثیر این ثانیه های طلایی قرار می گیریم بلکه دیگران هم نسبت به من همینطوری هستند.
درسته که وقتی اسم ثانیه های طلایی می آید مشخص است که زمان بسیارکوتاهی داریم اما قدرت بسیار زیادی دارد.
پس برای متقاعدسازی اگر در خلق مثبت این ثانیه های طلایی تلاش کردید بدانید قسمت مهمی از راه را رفتید. اما اگر در حفظ این ثانیه های طلایی نتوانسته اید کاری انجام دهید اینجاست که باید ساعت ها وقت بگذارید. تا تأثیر منفی ثانیه های اولیه از بین برود چون برخلاف تصور ما این مغز ما یک تکه گوشت تنبل است. و می داند با فکر کردن انرژی زیادی باید صرف کند پس از فکر کردن خودداری می کند. و به همین دلیل زود قضاوت می کند پس این ثانیه های طلایی به خاطر همین زود قضاوت کردن ماست که اهمیت دارد.و به همین دلیل است که زمان کوتاهی داریم:
چشمان ما در گام اول اهمیت زیادی دارد وقتی دخترم 5 ساله اش بود زمانی که با من صحبت می کرد. منم در حال انجام دادن کاری که بودم به او جواب می دادم. مثلاً اگر در حال چک کردن گوشیم بودم اصلاً به او نگاه نمی کردم. و در همان حال جوابش را می دادم اما دخترم از من حس خوبی دریافت نکرده بود. با اینکه جوابشو می دادم. و حتی به مامانم هم گفته بود که نمی دانم چکار کردم که دیگر مامانم دوستم ندارد. یک بچه 5 ساله متوجه شده بود که نداشتن ارتباط چشمی یعنی عدم توجه.
پس در لحظه برخورد اشخاص اولین تأثیر را از چشمان ما می گیرند. چون ما انسانها توجه و دیده شدن را دوست داریم. با برقراری این ارتباط چشمی این نیاز طرف مقابل مان برطرف می شودو حس خوبی دریافت می کند. دوستان عزیزم افرادی که اعتماد به نفس دارند در حین صحبت ارتباط چشمی قدرتمندی با دیگران برقرار می کنند. بنابراین ارتباط چشمی مهم ترین بخش ثانیه های طلایی بحساب می آید. برای داشتن اطلاعات بیشتر لطفاً اینجا کلیک کنید
لبخند زدن
لبخند زدن چیزهای گرانبها و ارزشمندی برایمان خلق می کند با لبخند زدن اطمینان طرف مقابل را به دیت می آورید چون به یک انسان دوست داشتنی تبدیل می شوید
دست دادن محکم و استوار سومین گام ثانیه های طلایی است. دست دادن شل و ول نشان از عدم اطمینان است که اگر این عدم اطمینان به وجود آید. در متقاعدسازی نمی توانیم موفق باشیم
پوشیدن لباس مناسب که متناسب با موقعیتی که در آن قرار گرفتیم از اهمیت خاصی برخوردار است
قطعاً شنیده اید که هر جایی که وارد می شوید این لباس شماست که معرف شخصیت شماست. و وقتی از جلسه خارج می شوید این گفته های شماست که معرف شما خواهد بود. این لباس شماست که شما را محترم جلوه می کند دوست عزیزم برای دانستن مطلب بیشتر در مورد پوشش مناسب اینجا کلیک کنید
شنونده خوب باشید:
وقتی مخاطب تان در حال صحبت کردن است وسط حرف او نپرید. و تمام تمرکز خود را برای حرف های او حفظ کنید چون حُسن شنونده خوب بودن این است که شما می توانید چالش ها را به فرصت تبدیل کنید. و با همین فرصت هاست که می توانید متقاعد کننده خوبی باشید. چون همانطور که قبلاً هم گفتم ما انسانها نیاز داریم به دیده شدن و شنیده شدن و یکی از کارهایی که باعث می شود این حس خوب را به دیگران انتقال دهید همین شنونده خوب بودن است.
برای اینکه گوش تان عادت کند به شنونده خوب بودن تمرینی است به نام تمرین گوش کردن به سکوت :
این تمرین اینگونه انجام می شود:
روزانه 3دقیقه تا یک ساعت به سکوت گوش کنید و صداهایی را که می شنوید را یادداشت کنید این تمرین باعث می شود تمرکز لازم حین گفتگو به دست آورید اعتماد طرف مقابل تان را به دست آورید.
از به کار بردن اسم مخاطب تان هیچ ابایی نداشته باشید چون یک شخص زیباترین کلمه ای که می تواند بشنود اسم خودش است چون با شنیدن اسم خودش آرامش درونی اش افزایش می یابد در نتیجه تا حدودی اعتمادش جلب می کنید در نتیجه در متقاعدسازی موفق تر خواهید بود.
اگر قرار است جایی بروید حتماً سر ساعت مقرر آنجا باشید. چون تأخیر مخصوصاً در جلسه اول که برای اولین بار قرار است آنجا باشید بسیار تا بسیار خطرناک است . چون اینکار باعث می شود ثانیه های طلایی را از دست بدهید. و حس بدی را به مخاطب تان انتقال می دهید پس متقاعد سازی یا اصلاً صورت نمی گیرد یا به سختی اتفاق می افتد.
برای مشاهده صفحه رسمی اینستاگرام استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی کلیک کنید.
مطالب پیشنهادی:
5 راه برای تقویت احساس ارزشمندی