کمرو بودن میتواند عواقب بسیار زیادی برای فرد به همراه داشته باشد که شاید حتی بسیاری از آنها فرد را از کسب تجربه های جدید و لذت بردن از زندگی محروم نمایند. در ادامه قصد داریم تعدادی از این عواقب کمرویی را بررسی کنیم.
یکی از مهمترین عواقب کم رویی، مشکلات و خطرات جسمی بسیار زیادی است که می تواند افراد را تهدید نماید. اولین حالتی که مشکلات جسمی ممکن است برای یک فرد ایجاد شود، این است که افراد به دلیل استرس ها و اضطراب های بسیار زیادی که تجربه میکنند، به تبع دچار مشکلات عصبی و روحی و روانی بسیار زیادی هم خواهند شد.
بنابراین نباید کمرویی و خجالتی بودن را به هیچ عنوان دست کم گرفت.
زیرا میزان استرس که یک فرد کم رو تحمل میکند به حدی زیاد است که میتواند موجب بروز حملات عصبی و جسمی خطرناکی شود
که حتی ممکن است در نهایت موجب مرگ افراد شود.
حالت دیگر این است که افراد کمرو به دلیل احساس وسواسی بودنی که نسبت به خود و رفتارهایشان دارند، به محض اینکه کوچکترین اشتباهی بکنند مدام در صدد سرزنش کردن خود برمیآیند. این سرزنش کردن ممکن است تا جایی ادامه پیدا کند که فرد برای رهایی از این احساس به فکر آسیب زدن به خود بیفتد و بخواهد به نوعی خود را تنبیه نماید! برای همین است که نباید باید به هیچ عنوان پدیده کمرویی در بین افراد نادیده گرفته شود و به عنوان یک مشکل جزئی به آن نگاه شود.
افراد کمرو معمولاً نمی توانند به خوبی با دیگران ارتباط برقرار کنند. انسان ذاتاً موجودی است که تمایل دارد مدام در جمع باشد و با دیگران در حال تعامل. به همین دلیل وقتی که فردی نمی تواند با دیگران ارتباط خوبی برقرار کند روز به روز این احساس کمبودی و انزوا در وجود او بیشتر و بیشتر شده و نهایتا ممکن است حالت های شدید افسردگی را برای افراد به همراه داشته باشد.
همچنین افراد کمرو معمولاً نمی توانند به خوبی از حقوق خود دفاع کنند. به همین دلیل هم در اغلب موارد حق این گونه افراد پایمال شده و آنها هم توانایی هیچگونه اعتراضی را ندارند. این بیمار شدن حقوق باعث میشود فرد علاوه بر اینکه کم رویی را در وجود خود دارد احساس بی عرضگی هم بر آن افزوده شود و همه این احساسات ضد و نقیض نهایتاً از او فردی بسازد که فاقد اعتماد به نفس است و به هیچ عنوان نمی تواند از خود دفاع نماید روز به روز ضعیف تر و گوشه گیر تر شده و نهایتاً به طور کامل از اجتماع و سایر افراد جدا خواهد شد.
زمانی که استرس و اضطراب در فرد غلبه می کند، گاه تمام تواناییهای ذهنی و جسمی او تحت تاثیر قرار می گیرد. چرا که حتی در شرایط بحرانی و استرس افراد ممکن است کارهایی را که به مراتب انجام دادهاند برای یک لحظه به طور کامل فراموش کنند.
شاید فرد زمانی که در حالت استرس و اضطراب قرار دارد،
نتواند حالت راه رفتن عادی خود را هم حفظ نماید!
شما تصور کنید که این استرس و اضطراب به صورت کمرویی در وجود فرد نمود پیدا میکند.
آیا این فرد کمرو و خجالتی میتواند استعدادهای درونی خود را آن طور که باید و شاید به دیگران نشان دهد؟
بدون شک خیر. به همین دلیل هم اغلب تواناییهای آنها نادیده گرفته میشود.
حتی در محیط مدرسه هم اگر به یاد داشته باشید توجه اولیای مدرسه و یا حتی خود والدین دانشآموزان هم مدام معطوف به کودکانی بود که بیش از همه جا وجود داشتند و به اصطلاح خودمان دردسرساز بودند. اما کسی به کودکان کمرو و خجالتی و گوشه گیر کلاس کاری نداشت؛ چرا که آنها آزاری برای دیگران نداشتند. غافل از اینکه این کمرویی می تواند عواقب جبران ناپذیری برای این کودک به همراه داشته باشد. همه به دنبال این بودند که دانش آموز شلوغ کلا سربراه کرده و استعدادهای او را در جهت مناسبی سوق دهند، اما هیچ کس به این نکته دقت نمی کرد که کمروترین فرد کلاس هم ممکن است استعدادهای بسیار زیادی داشته باشد که به دلیل همین کمرویی هیچ کدام از آنها دیده نشدهاند.
برای مشاهده صفحه رسمی اینستاگرام استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی کلیک کنید.
افزایش اعتماد به نفس در سخنرانی
رازهایی در مورد فن بیان حرفه ای ها
آموزش فن بیان و سخنرانی در کرمان