نقاط ضعف خود را پیدا کنیم : لازمه پیدا کردن نقاط ضعف همین خودشناسی است.
ما می توانیم به جایی برسیم که از لحظه به لحظه زندگی مان لذت ببریم .
خداوند شادی را برای ما می خواهد و قاعدتاً ما باید زندگی را اداره کنیم نه زندگی ما را اداره کند ما باید برای زندگی مان قانون بگذاریم نه زندگی برای ما.
و این مستلزم این است که به خودشناسی برسیم چون با خودشناسی است که میدانم از زندگی ام چه چیز می خواهم ولازمه این کار آغاز سفر قهرمانی ام است:
به این صورت سناریوهای قبلی که در زندگی ام بوده است و من از بازبینی و یا تماشای فیلم زندگی ام لذت نمی برم باید دورشون خط قرمز بکشم چون من که کارگردان زندگی خودم هستم باید یک تدوین انجام بدهم پس از نو زندگی خودم را شروع می کنم .
به نظر شما چگونه این امر صورت می گیرد؟
ما باید روح مان را دوست داشته باشیم و با او صادق باشیم مگر می توانیم سر خودمان را کلاه بگذاریم؟
روزی مردی کلاهفروش به شهر میرفت تا برای امرار معاش، کلاههایش را بفروشد. در میانۀ راه به جنگل رسید و یکی از کلاهها را روی صورتش گذاشت تا استراحت کند. وقتی بیدار شد، دید که تمام کلاههایش بر سرمیمونهاست. آنها فقط همان کلاهی را که سر خودش بود، برایش باقی گذاشته بودند.
مرد کلاهفروش ایستاد و کلاهش را از روی سرش برداشت. میمونها هم این کار را تکرار کردند. سپس مرد کلاهفروش کلاهش را به زمین انداخت. میمونها نیز تکرار کردند. مرد کلاهها را جمع کرد و رفت و این جریان را برای بچهها و نوههایش تعریف کرد.
سالها از این ماجرا گذشت تا اینکه روزی نوۀ مرد کلاهفروش رفت که کلاهها را بفروشد. تصمیم گرفت که کمی در جنگل استراحت کند و پس از این استراحت دید که همان ماجرا برایش تکرار شده است. یکدفعه به یاد پدربزرگش افتاد و همان کار را تکرار کرد. اما ناباورانه دید که یکی ازمیمونها نزد او آمد، سیلی محکمی به صورتش زد و گفت: «ببین، اگر تو پدربزرگ داشتی، ما هم پدربزرگ داشتیم!»
بنابراین، سر حومان کلاه نگذاریم باید با خودمان و روح مان صادق باشیم تا از روحمان سیلی نخوریم.
از تنهایی با خودمان لذت ببریم نه اینکه با اجتماع قطع رابطه کنیم بلکه از این فرصت تنهایی برای خودشناسی استفاده کنید.
کـُهن الگوهایی که ما را به خودشناسی می رساند شش مورد هستند که در این مقاله به آنها اشاره میکنم وما بایداز دل ترس های مان عبور کنیم.
ما از درون مان سفر را آغاز می کنیم و این سفر ما از شش مرحله عبور می کند و به آن ساختار اجتماعی که می توانیم در آنجا از دل ترس هایمان با این کُهن الگوها عبور کنیم و موفق شویم می رسد.
اگر تاکنون به شمال کشور سفرکرده باشید، حتماً دیدهاید که تونلهای زیادی در طول مسیر وجود دارد.
اگر تونل نبود، چه اتفاقی میافتاد؟
قطعاً راه صعبالعبور میشد. بعضی از تونلها روشن هستند و بعضی دیگر تاریک. این رانندۀ ماشین است که تصمیم میگیرد بهموقع چراغ ماشین راروشن کند تا از تونلهای تاریک هم مانند تونلهای روشن عبور کند. حین عبور از تونلها میبینید که بعضی از افراد در ماشینهای دیگر با رقص و آواز عبور میکنند و بعضی دیگر در آرامش یا حتی ترس و نگرانی، اما درنهایت، همگی ما از آن عبور میکنیم تا به دل دریا، سرسبزی، زیبایی و آرامش برسیم. بنابراین، باید از دل ترسهایمان عبور کنیم. باید چراغها را روشن کنیم، از دل تاریکیها عبور کنیم و از ترسهایی که مانع از پیشرفت ما میشوند بگذریم.
1-اولین کُهن الگو:
اینکه تا حالا چقدر رنج و سختی کشیده ام یعنی برگشتم به گذشته، همیشه ناله می کنم غُر می زنم چرا نمی توانم چرا نمی شود.
2-دومین الگو:
اینکه چگونه از ترس ها عبور کردم و مسیر اصلی زندگی ام را پیدا کردم.
3-سومین الگو:
همه ما در درون مان یک حس قهرمان شدن داریم.
اینکه چگونه به اهدافم رسیدم یا چگونه بر دشمنانم غلبه کردم
4-چهارمین الگو:
خیلی از افراد مهربان و ایثارگرند و دوست دارند نقش مادر، مربی، و یا …. باشند .
اینکه من برای دیگران چه کارهایی توانستم انجام داده ام؟(بخشیدم از علمم، وجودم، و …..)
5-پنجمین الگو:
اینکه چگونه می توانم با خودشناسی تغییری عظیم را در جهان اطرافم به وجود بیاورم؟
پس لازمه اش این است که یک جادوی عظیمی در درون خودم به وجود بیاورم
6-ششمین الگو:
من چگونه می توانم به عنوان انسانی که روح خداوند در من به ودیعه گذاشته شده است به درستی بشناسم و در جهت رشد و تعالی آن تلاش کنم
و این جاست که می گویند خودشناسی خداشناسی است
پس با توجه به این شش الگو باید یتیم درون مان را با سایر الگوهای دیگر پررنگ کنیم.(با 5 الگوی دیگر)
نکته ای که در اینجا قابل تأمل است این است که چرا بعضی از افراد می توانند نقاط ضعف خود را ببینند اما قبل ازینکه این موضوع را بگویم ابتدا شما را با انواع طرز فکر هایی که داریم آشنا کنم چون اهداف و دیدگاهی که ما داریم و در موردشان تصمیم گیری می کنیم به شدت روی شیوه زندگی مان را پیش می بریم تأثیرگزار است.
ما دو نوع طرز فکر داریم
با داشتن طرز فکری ثابت همیشه درگیر اثبات خود به دیگران هستیم چون همانطور که می دانید خداوند هوش و استعداد و ذکاوتی خاص به ما انسانها داده است.
و قطعاً شما با اینجور افراد برخورد داشته اید که با این هدف یعنی اثبات خود به دیگران در کلاس درس در کارشان در روابطشان را دیده اید یعنی کلی انرژی صرف کرده اند که خودشان را باهوش تر از آنچه هستند نشان دهند و تنها هدفشان نیز همین تعریف شده است.و بجای غلبه بر نقاط ضعفی که دارند آن را پنهان می کنند .
افراد با طرز تفکر ثابت فکر می کنند تغییر ناپذیر هستند.
آقای انوشه انصاری می گوید:< من شخصاً معتقد هستم اگر به من بگویید که آقای دکتر انوشه آدرس احمق ترین انسان روی زمین را به من بگویید می گویم برو ببین چه کسی می گوید من همینم که هستم من تغییر نمی کنم. تو اشتباه می کنی که تغییر نمی کنید چون انسان تغییر ناپذیر محکوم به مرگ است>
کسانی که این نوع طرز تفکر دارند می توانند ویژگی هایی را که دارند رشد و پرورش دهند آنها در این راستا تلاش می کنند و با مهارت و ممارست تغییر کرده و رشد می کنند.
پس چرا ما زمانهایی را که می توانیم نقاط ضعف را برطرف کنیم را هدر می دهیم به این جهت می گویم هدر دادن چون بجای غلبه بر نقاط ضعف مان آنها را پنهان می کنیم و زمان طلایی مان را صرف اثبات خود به دیگران می کنیم چرا در ارتباطاتمان دنبال افرادی هستیم که همیشه ما را تأیید می کنند چرا دنبال کسانی نباشیم که ما را به چاش بکشندو موجب رشد ما شوند.
پس با خودشناسی پی به نقاط قابل رشدمان (نقاط ضعف) می بریم و اگر سعی کرده باشیم و از تغییر نترسیده باشیم به طرز تفکر رشد رسیده ایم پس موفق هستیم یکی از کارهایی که در جهت رشد و توسعه فردی خود می توانیم انجام دهیم داشتن فن بیان قدرتمند است چون با داشتن این مهارت به موفقیت های زیادی چه در زمینه کاری و چه در زمینه عاطفی یا حتی اجتماعی خواهیم رسید به واسطه به دست آوردن موفقیت های پی در پی به طرز تفکر رشد می رسیم و پیوسته سعی می کنیم هر روز بهتر از دیروز باشیم همانطوری که می دانید در قرنی زندگی می کنیم که یکی از سوادهایی که باید در آن حرفه ای باشیم سواد ارتباطی است .
ما در 75% از زمان بیداری مان در شبانه روز در حال ارتباط با دیگران هستیم از صبح زود که از خواب بیدار می شویم با پدر، مادر، همسر ، فرزند و سپس در بیرون از منزل با راننده تاکسی و همکاران و … و با ارتباط صحیح است که به موفقیت های چشمگیری می رسیم
یکی از آیتم هایی که باعث به وجود آمدن ارتباط صحیح می شود داشتن فن بیان قدرتمند است پس در این حیطه تلاش کنید و نتایج شگفت انگیز آن را در زندگی تان ببینید.
نویسنده : استاد فاطمه بهرامی
ضمناً اگر تمایل دارید در دوره فن بیان و سخنرانی (حضوری، غیرحضوری(آنلاین)) ما شرکت کنید
و از این مهارت به خوبی بهره مند شوید عدد 35 را به شماره 09136243285 ارسال نمایید.
برای مشاهده صفحه رسمی اینستاگرام استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی کلیک کنید.
افزایش اعتماد به نفس در سخنرانی
نقش مسیر عصبی در یادگیری فن بیان