قصد داریم تا در این مقاله سایت استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی در کرمان که برای شما عزیزان گردآوری شده است. به بررسی بهترین راهکارها برای پایان سخنرانی بپردازیم. این یکی از بزرگترین نگرانی های هر سخنران است. یک سخنرانی خوب، مثل یک فیلم خوب است. فیلم خوب با جلب توجه مخاطبان شروع شده، نکته به نکته پیش می رود و بعد با تمام قوا پایان می یابد. شروع، سکانس افتتاحیه سخنرانی ما است و این افتتاحیه باید به درستی انجام شود. عبارت هایی که در آغاز و پایان سخنرانی مطرح می شود در ساختار سخنرانی بسیار با ارزش هستند و اگر ما آغاز نسبتا خوبی ارائه کرده باشیم، ولی در پایان حق مطلب به درستی ادا نشود، ما موفق به اقناع و تاثیرگذاری بر روی مخاطب نخواهیم شد.
عباراتی که ما در سخنرانی خود بیان می کنیم، به ویژه عبارات پایانی سخنرانی ما نسبت به قسمت های دیگر سخنرانی مدت زمان طولانی تری در ذهن مخاطبان باقی می ماند. برخی از برجسته ترین و فوق العاده ترین سخنرانی ها در تاریخ با عباراتی تکان دهنده پایان یافته اند که همیشه در خاطر افراد زنده می مانند.
به یاد داشته باشیم بهترین روش برای این که سخنرانی خودمان را با تمام قوا و به صورت موفقیت آمیز به پایان برسانیم این است که پیش از تنظیم دیگر بخش های آن، بخش پایانی را تنظیم و تکمیل کنیم و سپس برای تنظیم و نتیجه گیری، به بخش شروع و بخش های دیگر برگردیم و آن ها را طراحی و تدوین کنیم.
مطالعه بیشتر : آشنایی با اختلالات صدا در سخنرانی
خیلی از افراد مطالبی را که در طول سخنرانی ارائه کرده اند، به صورت خلاصه در پایان سخن تکرار می کنند که این کار اولا از حوصله مخاطب خارج است، دوما کلام ما را از شایستگی خارج می کند و با این کار اشخاص به جای سخنرانی، معلمی می کنند.
راه درست این است که، ما پنج مطلب را در طول سی دقیقه بیان کنیم و این پنج مورد را خلاصه و به صورت گفته های تازه ارائه دهیم. این پایان خود به تنهایی تبدیل به یک سخنرانی تمام معیار می شود.
این تمجید و تعریف باید همراه با یک هدف خاص باشد و خود این تمجید هم باید قسمتی از بار معنایی و مفهوم کلامی را داشته باشد. تمجید، تشکر مخاطب را با سخنور همراه کرده و مفهوم کلام را راحت تر منتقل می کند.
میتوانیم سخنرانی خود را با سخنی الهام بخش نیز به پایان برسانیم و سخنرانی تعالی بخش داشته باشیم، زیرا امید همیشه مطلوب اصلی انسانها بوده و هست. مردم دوست دارند به آن ها انگیزه داده شود تا چیزی متفاوت یا بهتر در آینده باشند. به خاطر داشته باشیم که هر یک از مخاطبان با مشکلات، مسائل، چالشها، ناامیدیها، موانع و خطاهای بزرگ و کوچک دست به گریبان هستند به همین دلیل، همه از داستان و شعری تشویق کننده ای که به آن ها قدرت و شهامت میدهد، استقبال میکنند. وقتی که داستانی میگوییم یا شعری را میخوانیم، باید به یک بازیگر تبدیل شویم.
صفحه اینستاگرام استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی در کرمان
روش دیگر برای تحکیم پیام سخنرانی در بخش پایانی، اشاره به نکات مهمی است که در بخش آغازین و هنگام شروع سخنرانی گفته می شود. در واقع با این کار سخنران ضمن این که نشان می دهد بخش بخش حرف هایش حساب شده و هوشمندانه ارائه شده است، با این روش بخش های مهمی که شاید در طول سخنرانی از یاد رفته باشند را دوباره تکرار می کند تا بهتر و بیشتر به یاد سپرده شوند.
اینجا منتظر پیشنهادات و نظراتتان هستیم