مقاله پیش رو شامل 5 بخش می باشد که هر بخش را در یک نوشته مجزا در سایت استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی در کرمان مورد بررسی قرار خواهد گرفت. به مطالعه بخش دوم می پردازیم.
نظر مخاطبان درمورد موضوع سخنرانی را بپرسید تا درکی از وضعیت مخاطبان داشته باشید. این کار کمک میکند تا مخاطبان روی اطلاعاتی که به اشتراک میگذارید توجه کنند. برای مثال وقتی میخواهید درباره آماده کردن ماشین در فصل زمستان صحبت کنید میتوانید از مخاطبان سوالاتی مثل اینکه “ماشین کدوم یکی از شماها تا به حال توی خیابون لغزنده سر خورده؟ یا ماشین کدوم یکی از شماها تا حالا توی یک روز سرد زمستون کنار جاده متوقف و دیگه روشن نشده؟
از طریق پرسش از مخاطبان در زمینه موضوع سخنرانی، تقریباً بلافاصله آنها را درگیر موضوع میکنید. مخاطبان پرسش شما را شنیده و شروع به سبک و سنگین کردن پاسخهایشان میکنند و در نهایت با موضوع سخنرانی شما درگیر میشوند. اگر درباره تعطیلات سخنرانی میکنید از حضار بپرسید:”بهترین سنتهای مربوط به عید نوروز که از بچگی به یاد دارید چیست؟”
توجه مخاطبان را از طریق یک سری تمرینات تجسمی که مرتبط با موضوع سخنرانیتان است جذب کنید. آنها ممکن است در طول سخنرانی کلمات شما را به اندازه تصاویری که در ذهنشان تجسم میکنند به یاد نیاورند. برای مثال اگر سخنرانی شما درباره رزرو تعطیلات رویایی است، میتوانید با این جمله شروع کنید:”تصور کنید در سواحل گرمسیری هستید. شنهای زیر پاها و آفتابی که روی شانههایتان میتابد را احساس کنید. شما میتوانید صدای امواج اقیانوس را شنیده و وزش باد روی شاخههای درختان را حس کنید.”
وقتی مردم به سخنرانی شما گوش میدهند، اغلب به دنبال پاسخ پرسشهایی که دارند هستند. دادن فرصت پرسش به مخاطبان کمک میکند سخنرانیتان را سر و شکل بهتری داده و مطمئن باشید آنها را در جهت درستی هدایت میکنید. اگر سخنرانی شما درباره تدریس کلاسهای انلاین در مقابل کلاسهای حضوری است، احتمالاً باید این سوال را مطرح کنید که:”دغدغه اصلی شما درباره تدریس در کلاسهای انلاین چیه؟ برخی از مخاطبان را انتخاب و بخواهید دغدغههایشان در زمینه موضوع مطرح شده را بگویند. شانس این هست که در سخنرانیتان به برخی از این دغدغهها اشاره کرده باشید.
سخنرانیتان را با درخواست از مخاطبان برای به اشتراکگذاری چیزی با افراد کنار دستیشان شروع کنید. این یخ روابط بین حضار را شکسته، محیط یادگیری اشتراکی و دوستانهای ایجاد میکند. ممکن است به مخاطبانتان بگویید:”لطفاً به سمت کناردستیتان برگشته و تمرین مورد علاقهتان را به آنها بگویید”.
اگر نیاز دارید مخاطبان را برای خرید یک ایده یا محصول ترغیب کنید، توضیح اینکه که چرا این ایده یا محصول به زندگی آنها مرتبط است میتواند روش موثری برای جلب توجه آنها در مورد چیزی که میخواهید بگویید باشد. اگر سعی میکنید توضیح دهید که چرا مخاطب باید فلان لوازم آشپزخانه را بخرد، بحث را با توضیح یک سناریوی معمولی که شاید در آشپزخانه اتفاق بیافتد و برای آن میتوان از این وسیله استفاده کرد شروع کنید.
روش های تقویت مهارت حرف زدن در جمع
نکات طلایی سخنرانی برای درونگراها
روش شروع یک سخنرانی | بخش اول: جلب توجه مخاطب