قبل از سخنرانی به صحبتهای خود فکر کنید، تمرین کنید و سعی کنید دربارهی مخاطبان پیشفرضی در ذهن داشته باشید. قبل از سخنرانی به هول شدن و لرزش صدا هنگام سخنرانی تان فکر نکنید، در این صورت دید منفی همچون ابری سیاه بر رشتهی افکار و کلامتان سایه میاندازد. مثبت فکر کنید و به خود بگویید که همه چیز عالی پیش خواهد رفت. در هنگام سخنرانی با مخاطب ارتباط برقرار کنید. وقتی حتی از یکی از مخاطبان انرژی مثبت دریافت کنید،ترس شما تا حدود زیادی از بین خواهد رفت.
سوالاتی برای شناخت مخاطب قبل از سخنرانی که باید بپرسید:
و سوالاتی از این دست که می تواند کار شما را راحت کند.
اگر قصد سخنرانی در مکانی را دارید که هنوز به آنجا نرفته اید و با آن مکان آشنا نیستید، حتما چند روز قبل و یا چند ساعت زودتر در آن محل حاضر شوید تا با آن مکان آشنا شوید. به طور مثال شاید شما در حین سخنرانی عادت هستید که قدم بزنید و در روی جایگاه سخنرانی شرایط مناسبی برای قدم زدن نباشد … و شما ندانید و زمانی که درآن محل زودتر حاضر شوید از این مدل مشکلات جلوگیری می کنید.
شایدبرای شما هم مانند من اتفاق افتاده باشد که وقتی برای اولین بار وارد محیط جدیدی شدید، ترس واسترس را تجربه کرده باشید، بنابراین برای کاهش استرس وترس قبل ازسخنرانی باید با محل برگزاری سمینار آشنایی داشته باشیم،به این منظورباید قبل از برگزاری سمینار به محل برگزاری سمینار مراجعه کرده تاهمه موارد مورد نیاز را بررسی نماییم. ازجمله میکروفن ، نورپردازی، دستگاه پخش فیلم و…… مسلما هرچقدر اطمینان شما از اجرای بدون نقص فنی بیشتر باشد دراین صورت از ترس شمادر روز سخنرانی کاسته می شود.