محیط کار یک محیط کاملا رسمی می باشد که باید در آن متناسب با شأن و رتبه اجتماعی خود رفتار کنید. نکات بسیاری وجود دارد که باید در محل کار خود به آنها توجه داشته باشید؛ چرا که عدم رعایت آنها موجب می شود شخصیت اجتماعی شما زیر سوال برود.در این بخش از سایت استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی در کرمان قصد داریم نکاتی درباره حرکات ممنوعه در محیط کار را بیان کنیم.
دقت داشته باشید که محل کار با خانه و جمعهای دوستانه متفاوت است و همکارانتان هم دوستان صمیمی شما نیستند که قرار باشد بیش از اندازه با آنها احساس راحتی کنید و حد و مرز های مشخصی را زیر پا بگذارید. زبان بدن شما در محیط کار گویای مسائل بسیاری هست و در واقع میتواند جنبههای پنهان شخصیت شما را برای دیگران شفاف کند.
به همین دلیل تاکید می کنیم که باید نسبت به حرکات خود دقت بسیار زیادی داشته باشید؛ در ادامه قصد داریم تعدادی از حرکات ممنوعه در محیط کار را برای شما بازگو کنیم:
یکی از صحنه های بسیار زننده که در اغلب محیطهای اداری به چشم می خورد، این است که وقتی وارد یک اتاق می شوید، میبینید شخص مسئول به شکل بسیار بی ادبانه ای بر روی صندلی خود لم داده و بدون توجه به حضور شما به کار خود ادامه می دهد. این رفتار یکی از زشت ترین و ناشایست ترین رفتارها در محیط کاری می باشد.
دقت داشته باشید که به هیچ عنوان مغرور و غیر صمیمی در مقابل دیگران ظاهر نشوید؛ البته همان طور که گفتیم نباید حد و مرز های خاصی را نیز زیر پا بگذارید اما از سوی دیگر هم به هیچ عنوان سعی نکنید در برابر دیگران مغرور و بیش از اندازه خشک و رسمی ظاهر شوید.
قرار است محیط کار یک فضای دوستانه باشد که در عین رعایت شدن همه حریم ها احساس آرامش و صمیمیت نیز در آن جریان داشته باشد.
تا به حال دقت کردید وقتی عصبی هستید دست های شما ناخودآگاه مشت میشوند و بدن شما حالت منقبض به خود می گیرد؟ بنابراین در ذهن اغلب افراد این مسئله جا افتاده که مشت کردن دست ها نشانه عصبانیت می باشد.
پس باید دقت داشته باشید حتی در مواقعی که دچار احساس عصبانیت می شوید، تا حد امکان از انجام حرکات این چنینی خودداری کنید. به علاوه، سعی کنید همیشه دست های خود را در مقابل دیگران قرار دهید و اجازه دهید که آنها دست های شما را ببینند؛ چرا که حالت چهره و نحوه قرار گیری دست ها هر دو از مواردی هستند که به شکل عجیبی می تواند احساسات درونی شما را به مخاطب منتقل کند.
از حرکات سریع و عجولانه پرهیز کنید؛ البته سعی کنید هنگام انجام دادن کارهای خود نه بسیار کند عمل کنید و نه بیش از اندازه سریع. بیش از حد تند و عجولانه انجام دادن کارها ممکن است موجب شود نسبت به برخی مسائل بی دقت شوید و یا اینکه در بعضی از بخش های فعالیت های خود اختلالی ایجاد کنید.
انجام برخی از کارها همراه با خود انرژی منفی به همراه دارد؛ چکردن مداوم ساعت هم از همین دسته فعالیت هاست. وقتی فردی مدام به ساعت خود نگاه می کند، تنها احساسی که در وجود دیگران ایجاد می شود این است که عجله دارد و باید لحظه ها سریع تر بگذرند!
زبان بدن و رفتارهای شما همراه با خود انرژی هایی به همراه دارند که این انرژی ها چه بخواهید و چه نخواهید به دیگران هم انتقال پیدا می کنند. به خاطر همین است که تاکید می کنیم تا حد امکان مراقب حرکات بدنی خود باشید؛ چرا که این حرکات بدنی واقعاً تاثیر بسیار زیادی بر انرژی حاکم در فضا و همینطور ذهنیت دیگران از شما خواهند داشت.
برخورد اول شما با هر فردی مهمترین برخورد است؛ چرا که بیش از نیمی از ذهنیت افراد دقیقاً در همین برخورد افراد شکل می گیرد. پس تا آنجا که می توانید مراقب رفتارهای خود باشید.
وقتی برای اولین بار با همکارانتان روبرو می شوید و یا هنگامی که فردی برای اولین بار به دفتر کار شما پا می گذارد، با چهره ای گشاده و بشاش و حرکات بدنی که نشان دهنده انرژی بالای شما هستند به استقبال او بروید. در غیر این صورت ممکن از ذهنیت نادرست از خود در ذهن دیگران ایجاد کنید.
در برخورد اول همیشه لبخند بزنید و تا حد امکان در سلام کردن پیش قدم شوید. وقتی شما سریع تر از فرد مقابل سلام می دهید، فرد احساس می کند که تا چه اندازه شخص صمیمی و مهربانی هستید و ناخودآگاه حس خوبی از شما و شخصیتتان در وجود از شکل می گیرد.
متاسفانه یا خوشبختانه باید بگویم که حالت چهره شما میتواند هر آنچه که سعی در پنهان کردنش داشتید برای دیگران به صورت چکاملا واضح و شفاف توضیح دهد؛ از درون خشمگین و یا عصبی هستید یا حتی احساس ناراحتی و استرس میکنید؛ حالات چهره شما میتواند همه این مسائل را که سعی در مخفی کردنشان داشتهاید به طور کامل برای دیگران بازگو کند. پس به حالت صورت خود توجه بسیار زیادی داشته باشید.
اخمو و عبوس نباشید یا اگر استرس دارید سعی کنید حالات چهره خود را کنترل نمایید. اجازه ندهید چهره تان طوری باشد که دیگران احساس ناخوشایندی از شما دریافت نمایند.
وقتی فردی در حال صحبت کردن با شماست تمام توجه خود را نسبت به او معطوف کنید؛ مهم نیست این فرد هم کار شما باشد و یا ارباب رجوع در هر صورت او باید احترام و توجه شما را به طور کامل دریافت کند. این یک اخلاق حرفهای است.
یکی از بدترین کارهایی که میتوانید انجام دهید این است که وقتی شخصی در حال صحبت کردن با شماست، حواستان جای دیگری باشد و یا با ارتباط چشم چشمی برقرار نکنید. حتی اگر در حال انجام دادن کارهای خود هستید باز هم هر از گاهی سر خود را بالا بیاورید و به چهره فرد مقابل نگاه کنید؛ اجازه دهید متوجه شود که شما به طور کامل در حال توجه کردن به حرف ها و سخنان او هستید. در غیر این صورت فردی بی ادب به نظر میرسید که از رفتار و برخوردهای اجتماعی هیچ چیز نمی داند.
معمولا افراد برای نشان دادن اعتماد به نفس و مصمم بودنشان، دست به سینه و یا دست به کمر می ایستند. باید حواستان باشد، چرا که ممکن است دیگران تصور کنند این حالت بدن شما بیانگر حس تهاجمی و یا سلطه جو است. این حرکت شما را سرسخت نشان می دهد. با این کار، اطرافیان گمان می کنند شما به صحبت هایشان بی علاقه اید یا این که حرف هایشان برایتان عجیب است. هیچ یک از این دو تصور نفعی برای شما ندارد. دست به سینه نشستن نشانه ای از مخالفت و نپذیرفتن دیگران است.
همینطور روی هم قرار گرفتن دست ها و یا پاها. ممکن است روی هم قرار دادنشان هنگامی که در حال مطالعه یا گوش دادن به سخنرانی رئیستان هستید نشانه راحتی شما باشد. اما می تواند پیام هایی منفی به همکارانتان انتقال بدهد. برای مثال امکان دارد فکر کنند که شما در حالت تدافعی و عصبی قرار دارید.
اگر فضای بیشتری را اشغال کنید و آرنج هایتان خم شده باشند، حالت تهدیدواری به خود گرفته اید. همچنین به نظر می رسد که بیش از حد مصمم هستید و انتقادی دارید و نظرات مخالف را قبول نخواهید کرد.
دستهایتان را پنهان هم نکنید. شاید با در جیب فرو بردن دست ها یا قرار دادن آنها در پشت سرتان احساس راحتی کنید، اما این عمل برای دیگران به این معنی ست که شما چیزی برای پنهان کردن دارید.
بهتر است دستانتان زیاد در حال حرکت نباشند. وقتی حرف مهمی برای گفتن دارید، رفتارتان باید قاطع باشد. از تکان دادن دستتان در هوا پرهیز کنید. این عمل شما را در نظر دیگران خشمگین یا حتی حقیر جلوه می دهد.
صورتتان را لمس نکنید. چنین کاری باعث غیرقابل اطمینان جلوه کردن می شود. از این کار بپرهیزید. گاهی وقت ها در شرایط مختلف بر حسب عادت اقدام به لمس کردن صورت، ریش، گونه و … می کنید که بهتر است این عمل را در محیط کاری متوقف کنید.
با دستتان به دیگران ضربه نزنید. اگر برای ایجاد صمیمت و اعتماد بین خودتان و شخص دیگری می خواهید به شانه یا پشت او ضربه بزنید، با کل دست این کار را بکنید نه با یک انگشت.
ارتباط چشمی در محی کار و در هر محیط دیگری بسیار مهم است و تاثیر صحبت شما را دو چندان می کند. اگر به چشمان دیگران در هنگام گفت وگو نگاه نکنید، تصور خوبی از شما در ذهن مخاطبتان نخواهد ماند. ممکن است در اثر برقرار نکردن ارتباط چشمی در محیط کار به شما برچسب “مرموز” زده شود.
در این صورت فرد قابل اعتمادی به نظر نمی رسید و امکان پیشرفت شغلی شما کمتر خواهد شد. البته ارتباط چشمی زیاد و یا با فرم اشتباه، حتی ناپسندتر از برقرار نکردن آن است. بیشتر از 3 ثانیه مستمراً به چشمان کسی نگاه نکنید. نگاه های چشمی مدت دارد حس بسیار بدی به دیگران منتقل خواهد کرد.
برای مشاهده صفحه رسمی اینستاگرام استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی کلیک کنید.
مطالب پیشنهادی: