5 راه برای تقویت احساس ارزشمندی : اکنون میدانید چه چیزهایی احساس ارزشمندی را از بین میبرند. پس نوبت به این میرسد که یاد بگیرید چطور آن را بیشتر و قویتر کنید و سپس حفظ کنید. برای شروع، چیزهای ارزشمندی را که پیشتر در خودتان کشف کردید، با فعالیتهای پربارتر جایگزین کنید. 5 راه برای تقویت احساس ارزشمندی چیست؟ مثالهای زیر را ببینید:
مدتی از کار یا تحصیل فاصله بگیرید (بیشتر از زمان رایج را به آنها اختصاص ندهید). فعالیت جدیدی را شروع کنید. مهارت جدید یاد بگیرید مثل ساززدن یا اسبسواری. کتابی غیرمعمول بخوانید.
مدتی دست از دنیای مجازی و شبکه های اجتماعی بکشید. با آدمهای واقعی وقت بگذرانید. به پیاده روی های طولانی و سازنده بروید. حواستان باشد که چه کلمههایی به کار میبرید و چه کارهایی میکنید. به دوستان و آشنایانتان نشان دهید که به آنها اهمیت میدهید. هوایشان را داشته باشید.
در مسیر شناسایی ارزشهایتان، هرگز خودتان را با دیگران مقایسه نکنید. هنگام مقایسه، خودآگاهی از بین میرود. دیگر تواناییهایتان را نمیبینید. این مقایسه است که ارزش ما را بر اساس شاخصهای دیگران مشخص میکند. شاید بهتر باشد برای خودتان قاعده و قانون تعریف کنید.
با گذر زمان، رهایی از وزنه سنگینِ ارزشمند ندانستن خود، سادهتر میشود؛ انجام کارهایی که با آنها باور دارید هم سادهتر میشود. تردیدی در موفقیت این فرایند نداشته باشید. مطمئن باشید سفر شما برای شناسایی ارزشهایتان، پربارترین تجربه زندگیتان خواهد بود.
همه ما چیزی برای عرضه داریم! انسان توانایی شگفتانگیزی دارد و میتواند بسیار بیاموزد. فهرستی از مهارتها و استعدادهایتان تهیه کنید. با شناسایی تواناییهایتان، نقاط ضعف را به عقب میرانید و اجازه میدهید توانمندیهایتان بهچشم بیایند.
خودتان را بهخاطر همه عیبها و کمبودهایتان ببخشید! از اشتباهاتتان درس بگیرید. با وجود احساس گناه و شرم همیشگی، نمیتوانید به سطح سالمی از احساس ارزشمندی برسید.
تنها دلیل اینکه کار بزرگی برای خودتان نکردهاید این است که هنوز تردید دارید آن را انجام دهید یا نه! از ریسک پذیری برای بهترشدن نترسید. دست از تردید به تواناییهایتان بردارید و پیش بروید. اگر بار نخست موفق نشدید، یاد میگیرید دفعه بعد از مسیر دیگری پیش بروید. برخیزید و کارهای بزرگ انجام دهید.
خودتان را همانطور که هستید، بپذیرید. اگر چند تایی ویژگی منفی دارید، برای اصلاح آنها تلاش کنید. زندگی در وضعیت انکار، اشتباه است. این کار فقط رسیدن به رهایی را عقب میاندازد.
آدمهای سالمها یکدیگر را جذب میکنند. عادتهای خوب، عادتهای بد را از بین میبرد (غلبه بر عادت بد). خودتان را در میان تغییرات دلخواهتان احاطه کنید. با آدمهایی در ارتباط باشید که بر تردیدهایشان غلبه کردهاند و مانند شما در مسیر شناسایی ارزشهایشان هستند.
هرکس باید با ارزیابی ارزشهایش به زندگی سالم فیزیکی، احساسی، اجتماعی و ذهنی برسد. ما باید آگاهانه در مسیر توجه به دیگران و مهمتر از آن توجه به خودمان گام برداریم. احساس ارزشمندی منبع سرشار و مانای رضایت از زندگی است.
باید بدانید که در مسیر شناسایی ارزشهایتان ممکن است دوستانتان را از دست بدهید. آدمهایی که خود را ارزشمند نمیدانند، با همنشینی با یکدیگر به خود قوت قلب میدهند. اعتمادبهنفسی که در این مسیر به دست میآورید، تهدیدی برای این افراد است. هیچ اشکالی ندارد. کاری کنید رشد و پیشرفت شما برای آنها الهامبخش باشد. اما برای جدایی از کسانی که از رشد شما حمایت نمیکنند، لحظهای تردید نکنید.
برای مشاهده صفحه رسمی اینستاگرام استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی کلیک کنید.
مطالب پیشنهادی:
اعتماد به نفس و اعتماد به نفس کاذب
ارتباط با افراد دارای اعتمادبهنفس کاذب