کم حرفی چیست : یکی از بزرگترین موانع رسیدن به اهداف و خواسته های انسان های خجول و با اعتماد به نفس پایین است که دربیش تر مواقع دستاوردی جز پشیمانی و شرمندگی ندارد. بی شک خیلی از فرصت ها و موقعیت های طلایی، بخاطر کم حرفی و کم رویی افراد و نداشتن مهارت فن بیان از دست رفته است. ما در این مقاله قصد داریم به شما مهم ترین دلایل کم حرفی افراد را بازگو کنیم و با راهکار ها و تمرینات کاربردی، برای همیشه این مانع را از بین ببریم و البته در انتها با تستی آنلاین، ببینیم که آیا شما فردی کم حرف هستید یا خیر
کم حرفی به معنای کم صحبت کردن مطلق نیست؛ بلکه بدین معناست که فرد در وقت مناسبی که باید سخن بگوید سکوت اختیار می کند و به نوعی از قرار گرفتن در موقعیت صحبت کردن دوری می کند.
یعنی سخن گفتن و سکوت کردن باید در اختیار شما و با رضایت شما باشد.
اگر بعداز بیش تر گفت گوها ومهمانی ها ، احساس پشیمانی از صحبت نکردن خود داشته باشید شما آدم کم حرفی محسوب می شوید.
درست است که هوش کلامی و زبان، از کودکی آغاز می شود و میزان رشد آن به شخصیت هر فرد بستگی دارد اما نکته اینجاست که زبان با تمرین و ممارست قوی می شود و پیشرفت می کند.
اگر از دوران کودکی ، اطرافیان کودک ، مخصوصا والدینش، در تشویق او برای صحبت کردن سهل انگاری کنند و زمان لازم را نگذارند این کودک دچار کم رویی ، کم صحبتی و عدم اعتماد به نفس می شود و کم کم میل خود را از برقراری ارتباط کلامی از دست می دهد.
پس از همان خردسالی، با کمی توجه و زمان گذاشتن ، راحت می توان جلوی کم حرفی را گرفت اما اگر در کودکی این اتفاق صورت نگرفت جای نگرانی نیست!
زیرا کسی که از این توانایی مهم برخوردار نیست با آموزش می تواند آن را بدست بیاورد.
اگر بخواهیم با عملکرد افراد کم حرف آشنا شویم بهترین و اولین قدم این است که تیپ شخصیتی این افراد را شناسایی کنیم.
در تقسیم بندی افراد از لحاظ تیپ شخصیتی ما با دوگونه شخصیت مواجه می شویم: برون گرا و درون گرا.
افراد برون گرا افرادی هستند که انرژی خود را از جمع می گیرند و دوست دارند با افراد مختلف ارتباط برقرار کنند.
برعکس افراد درون گرا کسانی هستند که انرژی خود را از درون خود می گیرند و دوست دارند با افراد کمی روبرو شوند ولی ارتباطاتشان عمیق باشد.
البته این به این معنا نیست که آن ها خودخواه هستند بلکه آن ها بیشتر به خودشان متکی اند و ترجیح می دهند از تجربیات و دانسته های خودشان بیش تر استفاده کنند.
افراد کم حرف جزو این دسته افراد هستند . البته ناگفته نماند که لزوما افراد درون گرا کم حرف نیستند بلکه درون گراهایی که اکثر اوقات خود را در تنهایی به سر می برند وگوشه گیری و انزوا را انتخاب کرده اند از مهارت های لازم ارتباطی برخوردار نیستند و دچار کم حرفی هستند.
البته این مهارت اکتسابی است و می توان آن را با آموزش و پشتکار به دست آورد.
طبیعتاً هیچ کدام از این دو ویژگی مناسب نیستند و باید از هر دوی آن ها فاصله گرفت. اما قطعاً انسان های در اصطلاح وراج و پر حرف از محبوبیت و مقبولیت کمتری در بین افراد برخوردار هستند و شاید حتی کمی هم حوصله سربر باشند و کم حرفی با این که ویژگی بسیار نامناسبی است و ما قرار است در این مقاله آن را از بین ببریم، بهتر باشد.
البته کم حرفی فقط زمانی مناسب است که از ما نخواهند صحبت کنیم و یا اصلاً در جایی باشیم که صحبت کردن بدتر از صحبت نکردن باشد. اگر چه منظور ما در این مقاله از کم حرفی زمان هایی است که باید صحبت کنیم و این کار را انجام نمی دهیم.
پس دقت کنید که در چه زمانی باید صحبت کنید و چه وقت باید کم حرف باشید
برای اینکه بتوانیم با کم حرفی خود مقابله کنیم، قبل از هر اقدام لازم است که بدانیم علت آن چه بوده تا در صدد رفع آن برآییم.
کم حرفی می تواند در اثر عوامل مختلفی باشد مانند :
و خیلی عوامل دیگر که با توجه به شخصیت های متفاوت افراد ، در هر کس متفاوت است.
برای مشاهده صفحه رسمی اینستاگرام استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی کلیک کنید.
مطالب پیشنهادی:
5 راه برای تقویت احساس ارزشمندی
افکار منفی را چگونه از خود دور کنیم