برای دلیل درخواستتان از کلمه ی «چون» استفاده کنید. رابرتبی.سیالدینی (Robert Cialdini)، مؤلف کتاب «تأثیر»، در بخشی از این کتاب در توضیح عملکرد این واژه آن را به صورت ترکیبی از «درخواست بهعلاوهی دلیل» تشریح میکند. او در این کتاب ثابت میکند که استفاده از این ترکیب احتمال پذیرش درخواست شما را افزایش میدهد.
برای درک قدرت این واژه به نتایج حاصل از پژوهش زیر توجه کنید. در این مطالعهی موردی، پژوهشگر از افراد مختلف میخواست که اگر میتوانند بدون نوبت وارد صف بشوند. نتایج حاکی از آن بود که هرگاه از واژهی «چون» استفاده میشد، احتمال این که مردم اجازه بدهند بدون نوبت وارد صف بشوند بیشتر بود. به عنوان مثال به جای بیان جملهی «امکانش هست جلوی شما بایستم» از این جمله استفاده میشد: «امکانش هست جلوی شما بایستم چون دیرم شده و باید به یک قرار ملاقات برسم».
استفاده از واژهی «سپاسگزارم» برای تشکر و قدردانی عبارت مناسبی است و احساس خوبی را به مخاطبتان انتقال می دهد.
استفاده از این کلمه باعث میشود در ذهن دیگران تصویر فردی قدرشناس از شما شکل بگیرد و بنابراین آنها برای کمک به شما تمایل بیشتری نشان خواهند داد. بیان عبارتی شبیه به «سپاسگزارم از وقتی که در اختیار من قرار دادید»، در ابتدا یا انتهای یک ملاقات، برای انتقال لحن مثبت شما به شنونده کافی خواهد بود.
استفاده از کلمهی «میتوانید» را در ارتباطاتتان پبشنهاد می کنم. زمانی که درخواستی دارید و از این کلمه استفاده می کنید ناخودآگاه شخص مقابل تان این احساس را خواهد داشت که باید به شما پاسخ مثبت دهد چون در غیر این صورت احساس ضعف و نتوانستن می کند. مثال: “می تونید به من برای فردا مرخصی بدید؟”
اغلب افراد طوری درخواست خود را مطرح میکنند که منافع موجود فقط متوجه خودشان خواهد بود. این گونه افراد برای بیان درخواست خود از عباراتی هم چون: «من اینو میخوام چون بهش نیاز دارم.» استفاده میکنند که بیانکنندهی انگیزهی شخصی یا دلیل منطقی آن ها از طرح درخواست است. به جای این رویکرد شخصی، سعی کنید. از دید مخاطب خود به چارچوب گفتگو شکل دهید. در ابتدا از خودتون بپرسید. که درخواست شما چه نفعی برای طرف مقابلتان خواهد داشت. به عنوان مثال اگر درخواست خود را به این شکل بیان کنید: «به نظر من اگر این آموزش را ببینید. ارتباطات موثرتری را با اطرافیانتان برقرار خواهید کرد»، در این صورت احساس مهم بودن به شخص مقابل خواهید داد.
واژهی «ما» نیز مانند واژهی «شما» موجب میشود. که محور گفتگو تنها به خواستههای شخصی شما متمرکز نشود.
شما با این کلمه، این پیام را به مخاطب خود انتقال میدهید.
که هر دو در یک تیم قرار دارید و هر منفعتی که برای شما حاصل شود، شامل او نیز خواهد شد.