حالا که به خوبی متوجه شدید رک گویی چه اهمیت بالایی دارد و نداشتن این ویژگی میتواند چه تاثیرات بدی روی زندگی ما بگذارد، نوبت به آن رسیده که با خواندن این مقاله از سایت استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی در کرمان با تکنیک هایی برای رک گو بودن آشنا شوید.
از نقطه مثبت های خودتان استفاده کنید . برروی آن ها متمرکز شوید، نه برروی نقاط منفی. برای مثال به حسن گویی خودتان بپردازید، از جملات مثبتی مثل من بسیار خوب صحبت می کنم، من می توانم به خوبی با دیگران ارتباط برقرار کنم و… اعتماد به نفس خود را افزایش دهید و به خودتان افتخار کنید.
اگر می خواهیدفردی رک گو باشید، باید مهارت های ارتباطی خود را افزایش دهید. مثلاً در یک بحث حتماً به صحبت افراد گوش دهید و از کلمات مناسب در تایید حرف هایشان استفاده کنید و اگر موضوعی برای تان سوال بود حتما مطرح کنید. اجازه بدهید افراد جملات خود را کامل بیان کنند و منظورشان را منتقل کنند، بعد شما اظهار نظر کنید.
زود قضاوت نکنید و راجع به افراد نتیجه گیری نکنید؛ چون ممکن است باعث بحث و جدل بین شما و دیگران شود. حتماً در یک بحث طوری صحبت کنید که دیگران نیز به حرف زدن تشویق شوند. برای مثال از سوال های باز که معمولاً با کلمات چرا، چه چیزی و چگونه آغاز می شود استفاده کنید و اگر می خواهید اطلاعات واقعی به دست بیاورید، از سوال های بسته که پاسخ های بله یا خیر دارند استفاده کنید.
اگر همیشه از این که امکان دارد با حرف هایتان باعث ناراحتی دیگران شوید بترسید، فرصت پیشرفت در مهارت رک گویی را از دست می دهید.
اگر افرادی هستند که شما را به دلیل رک بودن سرزنش کنند، افرادی نیز هستند که شما را به دلیل عدم صداقت نیز سرزنش می کنند. پس اگر حرف های شما صادقانه باشد نباید از نظرات دیگران واهمه داشته باشید.
برای تمرین بهتر صراحت در بیان، از دورهمی های صمیمی و دوستانه خود آغاز کنید. چرا که هم شما با آن جمع راحت تر هستید و هم اگر دچار اشتباه و سوءتفاهم شدید ، ساده تر می توان آن را برطرف کرد.
با این روش می توانید روز به روز رک گویی خود را به بهترین شکل افزایش دهید.
بعد از اظهار هر نظر، دلیل آن را نیز بیان کنید و آن را اثبات کنید و به هیچ عنوان تظاهر به موافقت نکنید. به جای آن که موضوع بحث را تغییر دهید ، اگر به نظر خودتان اطمینان کافی دارید مخالفت خود را اعلام کنید. حواستان باشد که نباید کاری را بدون پرسش بپذیرید. سعی کنید در آن زمینه صحبت کنید و احساس خود را در آن مورد بیان کنید تا دیگران هم آن را بدانند.
برای مشاهده صفحه رسمی اینستاگرام استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی کلیک کنید.
مطالب پیشنهادی: