مقاله ی چند نکته مهم در رابطه با مخاطبان را در سایت استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی در کرمان مطالعه می کنید . حالا برای این که سخنرانی شما حرفه ای تر و بهتر شود، چند نکته مهم دیگر وجود دارد که حتماً باید به آن ها توجه کنید و آن ها را اجرایی کنید. این تکنیک هایی که اکنون میخواهیم به بررسی آن ها بپردازیم، عبارتند از:
محیط سخنرانی شما خیلی مهم است. باید تمام حواستان به این باشد که همه چیز مهیا باشد و مخاطبان در محیط خوبی به سخنرانی شما توجه کنند.
چون اگر محیط مناسب نباشد، قطعاً مخاطبان تمرکز خود را از دست خواهند داد و اصلاً علاقه ای به شنیدن صحبت های شما ندارند. حواستان باشد که حتماً از قبل آن محیط را چک کنید که مخاطب در آن جا احساس راحتی کند. خودتان را جای او بگذارید و ببینید که واقعاً راحت هستید؟ اگر بودید که عالی است اما اگر راحت نبودید حتماً همه امکانات لازم را برای آن محیط مهیا کنید.
همچنین سعی کنید تا میتوانید کاری کنید که مخاطب هنگام سخنرانی شما احساس راحتی کند. از پذیرایی کردن از آن ها گرفته تا برخورد خوب با آن ها یا هر کار دیگری که میتوانید انجام دهید تا حتماً همه جوره مخاطبانتان احساس خوبی بهشان دست دهد و از سخنرانی شما احساس رضایت کنند.
سخنرانی شما باید آن قدر جذاب باشد که مخاطبتان به هیچ وجه احساس خستگی و بی حوصلگی نکند. اگر میتوانید از وسایل کمک آموزشی استفاده کنید و یا هر طور که میتوانید درسخنرانی تان جلب توجه کنید تا مخاطب احساس رضایت و البته نشاط داشته باشد.
برای جلب توجه کردن هم راهکارهای بسیار زیادی وجود دارد؛ از جمله:
حسن جویی از مخاطبان، یکی از مهم ترین و بهترین راه هایی است که رضایت مخاطب را از سخنرانی شما به شدت بالا میبرد. همه انسان ها به طور ذاتی علاقه دارند که از آن ها تعریف شود.
خب، وقتی میتوان به این راحتی حس رضایت را در مخاطب ایجاد کرد، چرا نباید این کار را که اتفاقاً خیلی راحت هم هست انجام نداد؟
پس سعی کنید تا میتوانید از مخاطبان خود تعریف کنید و به آن ها احساس رضایت دهید.
همان طور که پیش تر هم عرض کردم، سخنرانی یک سری اصول حرفه ای دارد که برای هر چه بهتر شدن، باید حتماً آن ها را رعایت کنید. در اینجا برخی از مهم ترین این اصول را برایتان نام میبرم:
بعد از پایان هر سخنرانی، سعی کنید از مخاطبان خود بازخورد بگیرید و نقاط ضعف و قوتتان را ارزیابی کنید. این کار را میتوانید با دادن برگه نظرسنجی، پرسش از آن ها یا هر کار دیگری که فکر میکنید مناسب است، انجام دهید.
شک نکنید که بازخورد گرفتن خیلی در پیشرفت شما کمک خواهد کرد و میتوانید با استفاده از آن ها، هر بار بهتر از دفعه قبل باشید. چون به هر حال مخاطب از دید خودش به سخنرانی شما نگاه میکند و با توجه به این که ادراک هر فردی متفاوت است، کلی نکته مثبت و منفی نصیبتان خواهد شد که بسیار به رشدتان کمک میکند.
برای مشاهده صفحه رسمی اینستاگرام استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی کلیک کنید.
مطالب پیشنهادی:
5 راه برای تقویت احساس ارزشمندی