متقاعد سازی قسمت دوم: همراه کردن دیگران با خود
سؤالی که همیشه مطرح می شود در بحث متقاعدسازی این است که چگونه می توان افراد را با خود همراه کرد؟
توجه………………………………………………………………………توجه
در بحث متقاعدسازی چون منافع مشترک دو طرف مهم است پس باید به مخاطب تان نشان دهید که مثل خود او هستید:
مردم فیلم هایی را می بینند که از جنس خودِ مردم هستند یعنی مردمی هستند
مردم به کسانی رأی می دهند که احساس کنند از مردمی هستند پس اگر به مخاطب تان نشان دهید او را درک می کنید او هم شما را درک می کند و این حس خوب تفاهم به وجود می آید این درک و تفاهم درست در بین کسانی شکل می گیرد که شبیه به هم هستند مثلاً اگر همشهری هستید یا یک فعالیت گروهی با هم داشتید این یک وجه اشتراک بین شماست و نشان می دهد که شبیه به او هستید پس راحت تر به شما اعتماد می کند همانطور که در فصل قبلی هم اشاره کردم شنونده خوب بودن هم در اینجا کمک زیادی به اینکه شخص مقابل تان به درک مشترک برسد می کند.
دوستان عزیزم همیشه سر کلاس هایم از من می پرسند که خانم بهرامی چقدر این شنونده خوب بودن مهم است لطفاً تکنیک های زیادی به ما بگویید من هم در اینجا دو تا تکنیک شنونده خوب بودن را با شما به اشتراک می گذارم:
در حین صحبت با مخاطب تان بخشی از صحبت هایش را تکرار کنید مثلاً مخاطب شما می گوید من امروز رفتم تئاتر بعد شما می گویید تئاتر؟ چه جالب او مشتاق تر می شود بیشتر توضیح دهید. چون با اینکارمخاطب تان شما را حس ارزشمند بودن می کند و مصاحبت باشما لذت می برد در نتیجه راحت تر متقاعد می شود
وقتی مخاطب تان صحبت می کند به او بفهمانید که متوجه منظورش می شوید مثلاًبگویید که یعنی منظور شما این بود که ……
شما با انجام این دو تکنیک کار خاصی را انجام نداده اید بلکه به مخاطب تان فهمانده اید که او برای شما ارزشمند بوده است و به صحبت هایش به دقت گوش کرده اید و این همان درک متقابل است پس برای اینکه بتوانید شخص را با خود همراه کنید باید یک ارتباط دوستانه ای بین تان به وجود آید مراقب باشید گفتم یک ارتباط دوستانه نه یک رابطه دوستانه!!!!!!
ارتباط یعنی ارتباط دو طرفه یعنی شما می گویید من گوش می دهم و من می گویم شما گوش می دهیم و با هم در تعامل هستیم
اما رابطه یعنی ارتباط یک طرفه یعنی فقط حق بامن است و دیگران هیچ حقی ندارند
پس در ارتباط درک و تفاهم است اما در رابطه خیر.
1-یکی از کارهایی که در به دست آوردن یک ارتباط پایدار به ما کمک می کند این است که دنبال این باشیم که علائقی بین ماست مثلاً مخاطب شما دوست اسب سواری را دوست دارد آموزش دیده و تکنیک ها را یاد گرفته حالا علاقه مخاطب تان مشخص شد شما هم از اسب سواری بدتان نمی آید پس یکسری سؤالات در مورد اسب سواری بپرسید اینطوری توپ را به زمین حریف انداخته اید و او با شوق شروع به صحبت می کند و این باعث می شود که حس ارزشمند بودن کند پس برای متقاعد کردن چنین شخصی راحتر عمل می کنید.
کمک به دیگران را دست کم نگیرید چون وقتی همیشه در همه حال نقش کمک به دیگران را داشته باشید ناخودآگاه حس اعتماد اطرافیان را برمی انگیزد حتی اگر می بینید شخصی ناراحت است با او صحبت کنید کمی وقت بگذارید و سعی کنید با کلام تان آرامش درونی برایش فراهم کنید در حین مذاکره و در حین متقاعدسازی مطمئن باشید جایی است که آن شخص نیاز به کمک شما دارد شما هم سعی کنید به او کمک کنید و راهی را به پیشنهاد دهید چون با این نوع کمک حس اعتماد طرف مقابل را بر می انگیزید و در نتیجه در متقاعدسازی این شخص موفق تر خواهید بود
3-سعی کنید از صحبت های مخاطب تان یک نکته ارزشمند جدا کنید. و در مورد همان شروع به توضیح دادن نمایید.
4-همیشه در هر موقعیت احترام مخاطب تان را نگه دارید. چون ما انسانها نیاز به احترام داریم و سعی کنید صادقانه از آن شخص تعریف کنید. این حُسن جویی اگر صادقانه و واقعی باشد نتایج فوق العاده ای در پی خواهد داشت(اگر ما یک ویژگی مثبتی را به شخصی نسبت دهیم و شروع به تعریف از آن کنیم در حالی که این ویژگی در او نباشد این کار آثار بسیار مخربی دارد چون ما چاپلوس به نظر می اییم به این دلیل است که می گویم حُسن جویی باید صادقانه باشد.) پس دنبال نکاتی باشید که دیگران را دوست داشتنی تر می کند. و این احترام مارا به درک متقابل نزدیک تر میکند در نتیجه در متقاعد سازی موفق تر عمل می کنید
یک روز برای برگزاری یک دوره فن بیان و سخنرانی به یک شرکت بزرگ دعوت شدم و به من گفتند خانم بهرامی ضمناً مدارک تان را نیز بیاورید تا برای تأیید به اداه کل بفرستیم من به همراه مدارکم کتاب تئوری سخنرانی را نوشته بودم را به عنوان هدیه به ایشان تحویل دادم و این آقای مدیر بسیار خوشحال شد و چون من با اینکار حُسن نیتم را به آنها ثابت کرده بودم توانستم اعتمادشان را جلب کنم چون این اصل تبادل بسیار کمک کننده است برای متقاعدسازی به این دلیل این را می گویم چون ما انسانها مقید هستیم که لطف و محبت دیگران را حتما جبران کنیم ضمناً این لطف شما تا زمانی ارزشمند خواهد بود که ارشاره مستقیمی به آن نداشته باشید.
6-اگر موفق شوید در حین صحبت کردن کاری کنید که مخاطب تان یک نکته مثبت هرچند کوچک در مورد موضوعی که قرار است. او را متقاعد کنید بگوید این حُسن جویی مخاطب تان از موضوع مورد نظر احتما موفقیت شما را در متقاعد کردن او افزایش می دهد. مثلاً کسی که کارش فروش بیمه عمر است باید مزیت های بیمه عمر را برای مخاطبش توضیح دهد. بعد باید کاری کند که تأیید مخاطبش را بگیرد تأئید گرفتن از مخاطب در ای زمینه زیاد سخت نیست. باید بگوید قطعاً شما موافق هستید که اگر خدایی نکرده یکی از اعضای خانوده تان مریض شود بتواند از این حق مسلم خویش که انتخاب بیمارستا عالی است استفاده کند. و دغدغه هزینه بیمارستان نداشته باشد بعدازینکه شخص موافقت کرد. حالا نوبت مطرح کردن شرایط بیمه و پیشنهاد دادن این بیمه است .
برای مشاهده صفحه رسمی اینستاگرام استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی کلیک کنید.
مطالب پیشنهادی:
5 راه برای تقویت احساس ارزشمندی