در نوشته قبل از سایت استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی در کرمان به فن بیان مدیران پرداختیم در این بخش قصد داریم به نحوه تذکر به کارمند اشاره کنیم تا پایان همراه ما باشید. شما نمیتوانید هیچ انسانی را روی زمین پیدا کنید که از مورد انتقاد قرار گرفتن و تذکر شنیدن خوشش بیاید و با شنیدن آن ناراحت نشود. حتی انتقاد پذیر ترین انسان روی زمین هم کمی از شنیدن انتقاد ناراحت و متاثر خواهد شد. طبیعتاً از انتقاد کردن هم که نمیتوان دست کشید و انتقادی نکرد. پس باید اصول و آداب این کار را به خوبی بلد باشید تا بتوانید با استفاده از این اصول، انتقادی سازنده داشته باشید و اتفاقات خوبی را برای خودتان رقم بزنید.
در ادامه برخی از مهم ترین این اصول را برای شما بازگو میکنیم.
برای این که انتقاد مناسب و سازنده ای از کارمندان خود داشته باشید، ابتدا باید از خوبی ها و مزایای او تعریف کنید. به طور مثال ابتدا تلاش های او را که منجر به پیشرفت کار شما شده تحسین کنید، سپس شروع به انتقاد و تذکر دادن کنید. شک نکنید با این کار ابتدا ذهن او کمی برای انتقاد شنیدن آماده خواهد شد و بابت کارها و توانایی هایش خوشحال و راضی خواهد شد. سپس شما میتوانید هر انتقادی را با رعایت برخی اصول دیگر که در ادامه به شما بیان میکنیم به راحتی بیان کنید.
مسلماً هیچ فردی دوست ندارد در برابر دیگران مخصوصاً دوستان و همکاران خود به اصطلاح ضایع شود و دیگران متوجه اشتباهات او شوند. پس زمانی که یک مدیر در جمع به کارمند خود تذکری دهد، قطعاً بزرگ ترین اشتباه ممکن را مرتکب شده و او را به شدت از خودش ناراحت و عصبانی میکند. همان طور که یک معلم نباید دانش آموزش را جلوی دیگران تنبیه کند.
اگر مدیر هستید و میخواهید به هر دلیلی به کارمند خود تذکر دهید، باید حواستان به این نکته باشد که هیچ کس متوجه این تذکر نشود و فقط این موضوع میان شما دو نفر باقی بماند. شک نکنید در این شرایط احتمال این که کارمند شما به تذکرتان با دقت بیشتری گوش خواهد داد و به آن عمل خواهد کرد.
هر زمانی که خواستید در جمع به کامند خود تذکر دهید، سریع یاد این نکته بیفتید که قطعاً خودتان هم به هیچ وجه دوست ندارید کسی در جمع به شما چیزی را گوشزد کند. پس همان طور که اما علی (علیه السلام) میفرمایند: چیزی که برای خود نمیپسندی، برای دیگران نیز نپسند.
زمان مناسب هم یکی از پارامترهای مهم انتقاد به حساب میآید. یعنی اگر کارمند شما حوصله نداشته باشد، کار به خوبی پیش نرفته باشد، یا حتی خود شما عصبانی و ناراحت باشید، قطعاً زمان مناسبی برای تذکر دادن نخواهد بود.
پس حتماً به این پارامتر بسیار مهم توجه کنید و در زمان مناسب تذکر دهید.
چهارمین نکته مهمی که میخواهم درباره تذکر دان به کارمندان به شما بیان کنم، این است که به هیچ وجه افراز نکنید؛ گفتم که ممکن است در برخی شرایط کاسه صبر کارمندان شما لبریز شود و اتفاقات خوبی رخ ندهد و حتی روی او در روی شما باز شود. پس مناسب و به اندازه تذکر دهید تا حرمت ها و حد و حدود به خوبی رعایت شوند.
برای مشاهده صفحه رسمی اینستاگرام استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی کلیک کنید.
مطالب پیشنهادی: