فن بیان مدیران … یکی از مهم ترین لازمه هایی که یک مدیر توانمند باید داشته باشد تا بتواند خود و کسب و کارش را به قله های موفقیت برساند، داشتن فن بیان قوی است. اکثر مدیران ما فن بیان خوبی ندارند و همین دلیل، باعث شده که کارمندانشان از آن ها به شدت ناراضی باشند و اختلافاتی میانشان به وجود بیاید. در این مقاله از سایت استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی در کرمان به تکنیک هایی برای تقویت فن بیان مدیران اشاره کرده ایم که اگر آن ها را به خوبی رعایت کنید، قطعاً میتوانید شما هم به مدیری توانمند تبدیل شوید. تا انتها با ما همراه باشید.
انگیزه، مهم ترین چیزی است که هر انسانی برای رسیدن به موفقیت و سرعت در کارهایش به آن نیاز دارد. اصلاً میتوان گفت انگیزه برای انسان، مانند سوخت برای خودرو است. پس طبیعی است که تا زمانی کارمندان شما انگیزه کافی برای کار کردن نداشته باشند، نه به اندازه کافی کار میکنند، و نه اصلاً کار آن ها بازدهی بالایی دارد.
یکی از بزرگان دنیا این رابطه جمله ای دارد که میگوید: برای استخدام کارمندان خود به انگیزه و اشتیاق آن ها دقت کنید نه به مهارتشان.
منظور این بزرگ از گفتن چنین جمله ای این است که یک فرد با انگیزه آن قدر خوب کار میکند و عطش یادگیری دارد که بعد از مدتی از آن فرد با مهارت بالا پیشی میگیرد و میتواند موفقیت ای بیشتری نصیبش شود.
گفتیم که تا زمانی که کارمندان یک شرکت یا مجموعه انگیزه نداشته باشند، قطعاً موفقیتی برای آن شرکت در کار نخواهد بود. پس یکی از مهم ترین کارهایی که یک مدیر باید در تمامی رفتارهایش از جمله بیان خود رعایت کند، این است که به کارمندان خود انگیزه بدهد. اما یکی از بهترین راه هایی که میتواند منجر به افزایش انگیزه کارمندانتان شود، تشویق کردن آن ها مخصوصاً میان سایر کارکنان است. سعی کنید حتی به کوچک ترین بهانه ممکن هم کارمندان خود را تشویق کنید. حال این تشویق شما میتواند به صورت زبانی باشد (یعنی فقط از آن ها بابت کارهایشان تشکر کنید و یا در جمع سایرین از آن ها تقدیر کنید)، و یا به صورت عملی آن ها را مورد تشویق قرار دهید (با دادن هدیه، افزایش حقوق و یا…)
طبیعی است که در برخی مواقع یک مدیر ممکن است به هر دلیلی از دست کارمند خود عصبانی و ناراحت باشد و بخواهد به یک نحوی این عصبانیت را به او نشان دهد. اما قطعاً راه نشان دادن این ناراحتی، تخریب کردن کارمند نیست.
منظورم از تخریب کردن این است که تمام تلاش ها و کارهای آن ها را نادیده نگیرید. حتی اگر از دست کارمند خود ناراحت و عصبانی هستید و یا از نوع کار کردن او راضی نیستید، باز هم حواستان باشد که او برای شما تا کنون خوب کار کرده و نباید تمام کارهای قبلی او را با یک کاری که شاید به مذاق شما خوش نیامده نادیده بگیرید.
شک نکنید تخریب کردن کارمندانتان نه تنها سودی برایتان نخواهد داشت، بلکه منجر به بی انگیزگی و بیحوصلگی آن ها و همچنین سرد شدن نسبت به کارشان خواهد شد. پس آیا بهتر نیست به جای تخریب و نادیده گرفتن تمام تلاش های آن ها، به فکر افزایش انگیزه کارمندان تان باشید؟
هر انسانی در زندگی خود خط قرمزهایی دارد که قطعاً دوست ندارد کسی از آن ها رد شود. خط قرمزهایی که شاید چیزهای خیلی بزرگی نباشند و حتی خیلی هم کوچک باشند! مثلاً در حد نوع لباس پوشیدن! اما برای خود فرد مهم هستند و زمانی که دیگران از آن ها رد شوند، احساس بسیار بدی بهشان دست خواهد داد و مأیوس میشوند.
پس اگر مدیر هستید، حواستان باشد که به خودتان اجازه ندهید از خطوط قرمز کارمندانتان رد شوید و آن ها را ناراحت و عصبانی کنید. چرا که قطعاً به شدت از شما ناردلسرد خواهند شد. در واقع سعی کنید در همه جوانب، احتیاط کنید.
شما مدیر هستید و باید از کارمندان خود نتیجه و بازدهی کاری که به آن ها سپرده اید را بخواهید. پس به شما هیچ ربطی ندارد که آن ها چه کار میکنند و چه کار نمیکنند! شما وظیفه مدیریت خود را انجام دهید و کارمندتان هم وظیفه خود را. در نهایت هم از او کاری که تحویلش داده اید را درخواست کنید.
این نکته یکی از مهم ترین نکات فن بیان مدیران است. شاید برایتان سوال باشد که این نکته چه ربطی به فن بیان دارد؟ خب حق دارید. چون اگر درباره فن بیان اطلاعات داشتید، میدانستید که این مهارت فقط محدود به صحبت کردن نمیشود. در واقع زبان بدن، نوع صحبت کردن، لحن بیان، نوع رفتار کردن شما و… همگی جز فن بیان و مهارت های ارتباطی محسوب میشوند.
همه انسان ها، افراد صادق را دوست دارند. زمانی که با دیگران صادق باشید، ناخودآگاه اعتماد آن ها را جلب میکنید و به محبوب ترین حالت ممکن خواهید رسید.
زمانی که با کارمندان خود صادق باشید و همه چیز را برایشان شفاف سازی کنید، به شدت در میان کارکنان و کارمندان خود محبوب خواهید شد و همان طور که گفتم اعتماد کارمندان خود را جلب میکنید.
درست است که گفتیم در زندگی شخصی کارمندان خود دخالت نکنید. اما این به این معنی نیست که اصلاً کاری به کار آن ها نداشته باشید. برخی اوقات ممکن است کارمندان شما مشکلی داشته باشند که شما بتوانید در حل آن مشکل کمکی به آن ها بکنید. زمانی که دیدید کارمندان تان حوصله ندارند، حالشان خوب نیست، ناراحت و عصبانی هستند و…، میتوانید مانند یک مشاور و دوست عمل کنید و دلیل ناراحتی آن ها را جویا شوید و اگر او صلاح دید که شما میتوانید کمکش کنید، حتماً این کار را انجام دهید.
نظرخواهی از کارکنان و کارمندان خود، موجب وجود آمدن حس اعتماد به نفس و خودباوری در آن ها خواهد شد. با نظرسنجی شما از آن ها، کارمندان تان از این که در تصمیمات مهم محل کار خود شریک هستند بسیار خوشحال خواهند بود و احساس بسیار خوبی به آن ها دست خواهد داد.
از دید یک مدیر، ممکن است بسیاری از مسائل کامل باشند و هیچ مشکلی در آن ها وجود نداشته باشد؛ اما همان مسائل از دید کارمندان آن ها اتفاقات بسیار اذیت کننده ای باشند. مثلاً شاید یک مدیر تصور کند همه امکانات موسسه یا سازمان خود فوق العاده است و کارمندان باید محل کار خود بیشترین بازدهی ممکن را داشته باشند؛ اما اگر خود را جای کارمندانشان بگذارند قطعاً متوجه خواهند شد که واقعاً کار کردن در آنجا سخت است و باید بیشتر به فکرشان باشند.
تمامی مواردی که گفتم باید به صورت دقیق و مو به مو اجرا شوند. وگرنه به احتمال زیاد دچار سوء تفاهمات و مشکلات کاری زیادی خواهد شد. شک نکنید رعایت نکات گفته شده، به بهبود روابط کاری و موفقیت کسب و کار شما بسیار کمک خواهد کزد.
اما اگر این نکات رعایت نشوند، آن وقت است که کاسه صبر کارکنانتان لبریز شده و به احتمال زیاد اتفاقات بسیار بد و جبران ناپذیری رخ خواهد داد. کاسه صبر فقط زمانی لبریز میشود که مدیر نتواند به خوبی نیازها و خواسته های به حق کارمند خود را اجابت کند.
یک مدیر علاوه بر این که باید با کارمندان خود ارتباط خوبی برقرار کند و بتواند آن ها را همیشه راضی نگه دارد، باید با سایر افرادی که به شرکت یا موسسه و یا کسب و کار خود مراجعه میکنند به خوبی ارتباط بگیرد و فن بیان قدرتمندی داشته باشد. در واقع میتوان گفت مدیر مانند ویترین کسب و کار خود میماند و خیلی از افراد با توجه به مدیر، بیان و رفتارهای او تصمیم میگیرند که آیا با آن کسب و کار همکاری کنند یا خیر.
به همین دلیل فن بیان مدیران فقط شامل ارتباط مدیر با کارکنانش نمیشود و باید با دیگران هم به خصوص در جلسات مهم و اداری خوب صحبت کند تا بتواند به خوبی کسب و کار خود را رونق و گسترش دهد.
برای مشاهده صفحه رسمی اینستاگرام استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی کلیک کنید.
مطالب پیشنهادی: