تا به حال برای شما هم پیش آمده که در جمعی، بدون این که حرفتان را در ذهن خود کمی بررسی کنید و بسنجید، آن را به زبان بیاورید و با بیان چند جمله، اتفاقات ناراحت کننده ای رقم بزنید و برخی افراد را از خودتان برنجانید؟ تا پایان با مقاله چگونه سنجیده صحبت کنیم همراه ما در سایت استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی در کرمان باشید.
بسیاری از سوءتفاهم ها و حتی قهرها و دوری های چند ساله افراد از یکدیگر هم دقیقاً به همین دلیل نسنجیده صحبت کردن است که در نهایت به این اتفاقات ناگوار ختم می شود. در این مقاله از سایت استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی در کرمان می خواهیم دقیقاً در مورد همین موضوع صحبت کنیم و نکاتی را به شما بیان کنیم که بتوانید با اسفاده از آن ها ابتدا کلام خود را بسنجید و بعد آن را به زبان آورید.
طبیعتاً دلیل اصلی این اتفاق که نسنجیده صحبت می کنیم، این است که خوب کلام را در ذهن خود تجزیه و تحلیل نکرده و بدون هیچ ملاحظه خاصی آن را بر زبان می آوریم! بسیاری از افراد سرشناس و روانشناس های مطرح، می گویند که پیش از بیان هر حرفی ابتدا خوب فکر کنید؛ اما چگونه؟ دقیقاً چطور باید در شرایط سخت و دشوار یا هنگام عصبانیت کلام خود را کنترل کرد و درباره آن فکر کرد؟ 6 تکنیکی که در ادامه برای شما بیان می کنم، درباره همین موضوع است و کمک بسیاری در این زمینه خواهد کرد. این 6 تکنیک عبارتند از:
منظور از بررسی کردن خود، این است که ببینید معمولاً در چه شرایطی کنترل خود و اختیارتان را از دست می دهید، نمی توانید فن بیان خود را کنترل کنید و در نهایت، قدرت سنجش و منطق شما برای صحبت کردن از بین می رود؟!
ببینید دقیقاً مربوط به کدام موضوع است و سعی کنید تا حد امکان، از آن ها دوری کنید. این، اولین و ساده ترین راه برای سنجیده صحبت کردن است و کمک می کند که پیش از رخ دادن اتفاق، از بروز آن جلوگیری کنید. تکنیک های بعدی مربوط به زمانی می شود که کار از کار گذشته استو اتفاقی رخ داده که شما را اذیت کرده و در نهایت منطق و سنجش شما را گرفته که احتمال نسنجیده صحبت کردنتان را بسیار افزایش داده است.
می رسیم به مرحله ای که اتفاق رخ داده؛ در همان لحظه اول، شما هییییییییچ عکس العملی نباید از خودتان بروز دهید! فقط همین! گاهی همین یک کار کافی است و صبر شما برای چند ثانیه هم که شده، تأثیرگذاری بسیار بالایی خواهد داشت و می تواند جلوی نسنجیده صحبت کردن شما را بگیرد؛ در این صورت دیگر نیازی به سایر راهکارها هم نخواهد بود!
پس اگر خواستید در شرایط سخت برای خودتان، کلامی را بر زبان بیاورید و با فرد مقابل خود (احتمالاً با نیش و کنایه یا دعوا) صحبت کنید، فقط 10 ثانیه صبر کنید! بگذارید مغز در همین چند ثانیه جوانب مختلف را در نظر بگیرد و ببیند که آیا واقعاً بیان صحبت شما در آن لحظه به صلاحتان است یا خیر؟ اگر بود که خب بدون مشکلی حرفتان را خواهید زد، اما اگر به صلاحتان نبود، در همان لحظه متوجه می شوید و پیش از آن که اتفاق بدی در ارتباط شما با فرد مقابل رخ دهد، جلوی بروز اتفاق بد را می گیرید.
بسیاری از اوقات لحن و تن صدای ما می تواند بیانگر حالت احساس ما در آن شرایط باشد و اگر آن را کنترل نکنیم، حتماً اتفاقات بد برایمان رخ خواهد داد. برای سنجیده صحبت کردن و مدیریت احساسات خود، باید توجه داشته باشید که تن صدای خود را باید مدیریت کنید و نگذارید عصبانیت، ناراحتی، خنده یا هر حس دیگری که در آن لحظه به صلاح نیست بر آن غالب شود.
نکته بعدی برای سنجیده صحبت کردن، این است که احساسات فرد مقابل را در ذهن خود تجزیه و تحلیل کنیم و ببینیم که اگر کلامی را بر زبان بیاوریم، او چطور خواهد شد و چه حسی درون خود پیدا می کند؟
دقت کنید که صحبت های ما، این قدرت را دارند که یک نفر را به طور کلی از یک موضوع منصرف کنند، او را وادار کنند که کاری را انجام دهد، احساساتش را بسیار تحت فشار قرار دهد و دلش را بشکند، فرد را دلسرد کند و…
اگر این فکر را همیشه در ذهن خود داشته باشیم که کلام ما چه قدرت بسیار بالایی دارد، حتماً سنجیده تر صحبت می کنیم و با مدیریت کلام خود، اتفاقات بهتری را رقم می زنیم.
در بسیاری از مواقع (اگر نگوییم همیشه)، نسنجیده صحبت کردن عایدی جز پشیمانی برای ما نداشته است! اما باز هم هر بار این کار را تکرار می کنیم و وقتی در شرایط سخت قرار می گیریم، چشممان را می بندیم و دهانمان را باز می کنیم و نکاتی را بیان می کنیم که نباید هرگز گفته شوند!
یکی از مهم ترین راه ها برای سنجیده صحبت کردن هم، همین است که در کنار سایر اتفاقات مانند چند ثانیه صبر کردن و تن صدا و… حواسمان به گذشته خود باشد و از آن درس بگیریم. اگر دقت کرده باشید، زمانی که یک بار دستمان به صورت اتفاقی به یک قابلمه داغ بخورد، از دفعه بعد که از کنار آن قابلمه عبور می کنیم، تمام احتیاط خود را به کار می گیریم و تلاش می کنیم که مبادا مجدد آن اتفاق تکرار شود؛ اما در مورد صحبت کردن این طور نیست!
اگر همه راه های بالا را امتحان کردید و نتوانستید خود را کنترل کنید، فوراً محل را ترک کنید و خارج شوید. بگذارید ذهنتان کمی از آن شرایط دور شود و قدرت تجزیه و تحلیل را پیدا کند. بعد از چند دقیقه آرامش و دوری از هیاهو، حتماً منطق ما سرجایش بر می گردد و می توانیم صحبت های سنجیده ای بیان کنیم.
شک نکنید که همین ترک محل می تواند یکی از بهترین راهکارها در این زمینه باشد و کمک شایانی به ما بکند.
برای مشاهده صفحه رسمی اینستاگرام استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی کلیک کنید.
مطالب پیشنهادی: