شاید خیلی از شمایی که در حال مطالعه این مقاله از سایت استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی در کرمان هستید، با اعتماد به نفس باشید اما از زبان بدن قدرتمندی برخوردار نباشید. اما باید این نکته را بدانید که زبان بدن، یکی از مهم ترین ویژگی های افرا با اعتماد به نفس است و تقریباً می توان گفت هر کس این ویژگی را نداشته باشد، از دید دیگران فردی ضعیف و حتی شاید آرام و بی سر و صدا به نظر برسد. پس حتماً تا پایان همراه من و این مقاله باشید.
اگر معنای اعتماد به نفس را به خوبی نمی دانید، باید به شما بگویم که اعتماد به نفس یعنی:
داشتن مهارت برای انجام کاری + باور داشتن آن مهارت
این دو ویژگی اگر در کنار یکدیگر قرار بگیرند، به این معنی است که شما اعتماد به نفس بالایی دارید. حالا این نکته چه ارتباطی با زبان بدن دارد؟
طبیعتاً خود این نکته هیچ! اما زمانی زبان بدن در کنار اعتماد به نفس قرار می گیرد که بخواهیم آن را به خوبی به دیگران نشان دهیم. در واقع خود زبان بدن یک نوع ارتباط غیر کلامی است که وقتی با هر عضوی به جز زبان خود مطلبی را به دیگران منتقل می کنیم، از آن استفاده کرده ایم.
همان طور که گفتم این دو مهارت زمانی به یکدیگر مرتبط می شوند که می خواهیم با زبان بدن خود، اعتماد به نفسمان را نشان دهیم. به طور مثال شما اگر صاف نایستید و از دستان خود استفاده نکنید، در دید دیگران حتماً فرد خجالتی و کمرویی به نظر خواهید رسید! یا وقتی مدام به در و دیوار نگاه می کنید و با مخاطب ارتباط چشمی خوبی ندارید هم همین پیام را به مخاطب می رسانید! یعنی شما باور ندارید که فردی قدرتمند هستید که از عهده انجام بسیاری از کارها بر می آیید.
در ادامه قصد دارم دقیقاً نکاتی را برای شما بیان کنم که بتوانید با استفاده از آن ها از بان بدنتان در راستای افزایش اعتماد به نفستان کمک بگیرید و اتفاقات فوق العاده ای را برای خودتان رقم بزنید.
اولین و مهم ترین نکته ای که در زبان بدن افراد با اعتماد به نفس وجود دارد، صاف بودن و راست ایستادن آن هاست. شما قطعاً هرگز نمی توانید فردی را تصور کنید که قوز کرده و خمیده راه می رود و یا می ایستد، با اعتماد به نفس تصور کنید!
اما بالعکس، فردی که صاف ایستاده و با اقتدار راه می رود، همیشه از دید دیگران فردی کاریزماتیک و با اعتماد به نفس دیده می شود و مقتدر تر از دیگران به نظر می رسد.
پس شما هم سعی کنید اول از همه طرز ایستادن و راه رفتن خود را درست کنید تا شاکله اصلی افراد با اعتماد به نفس را حفظ کنید و بعد سایر کارها را انجام دهید.
استفاده مناسب از دست ها هم یکی از مهم ترین نکاتی است که باید آن را رعایت کنید. اصلاً بسیاری از افراد زبان بدن را با حرکات دست می شناسند و فکر می کنند تکان دادن مرتب دست ها به معنای اعتماد به نفس است!
در صورتی که این طور نیست! زبان بدن ویژگی های بسیار مهم زیادی دارد که دست ها هم یکی از آن ویژگی های مهم به حساب می آیند. البته باید دقت کنید که حرکات درست دست ها به این معنای نیست که بیخود و بی جهت فقط دستان خود را تکان دهید و هیچ هدفی از انجام این کار نداشته باشید! بلکه باید هدفمند این کار را انجام دهید.
یادم است از همان زمان کودکی به ما می گفتند که “سرتو بالا بگیر!”
بالا نگه داشتن سر هم دقیقاً یکی از همان ویژگی های اصلی زبان بدن افراد با اعتماد به نفس بالاست که باید آن را حتماً انجام دهید. اگر دقت کرده باشید معمولاً در فیلم ها و سریال ها، معمولاً ابر قهرمان ها و افراد قدرتمند همیشه سرشان بالاست و با اقتدار به اطراف نگاه می کنند. در واقع بالا نگه داشتن سر را شاید بتوان یک نشانه برای افراد با اعتماد به نفس توصیف کرد.
پس حتماً یادتان باشد که تحت هر شرایطی سر خود را بالا بگیرید.
ارتباط چشمی یعنی قبل از بیان هر جمله ای به چشم و یا حوالی چشم مخاطبمان نگاه کنیم و به او توجه کنیم. به این وسیله به او نشان میدهیم که توجه ما به سمت اوست. پس می توان گفت که ارتباط چشمی هم جز مهم ترین ویژگی های زبان بدن افراد با اعتماد به نفس بالاست و برای این که با دیگران ارتباط خوبی برقرار کنید، باید حتماً این مهارت را در خودتان تقویت کنید.
لبخند داشتن بر روی لب همیشه یکی از بهترین تکنیک های ارتباط گیری با دیگران است. به این نکته توجه کنید که افراد بدون اعتماد به نفس، همیشه یک گوشه نشسته نه تنها به دیگران لبخند نمی زنند، بلکه حتی آن ها را نگاه هم نمی کنند!
پس شما سعی کنید از این رفتار تا می توانید فاصله بگیرید و همیشه مثل افراد حرفه ای، کاریزماتیک و با اعتماد به نفس لبخند بر لب داشته باشید. شک نکنید که این کار، شما را به شدت قدرتمند و با اعتماد به نفس نشان می دهد.
منظور از واکنش نشان دادن، این است که گاهی دیگران را تایید کنید، گاهی یک مسئله را کاملاً رد کنید و یا برخی پیام ها را به دیگران برسانید. شما می توانید با تکان دادن سر خود این کار را انجام دهید یا با عوض کردن حالات چهره تان؛ افرادی که شنونده های خوبی هستند همیشه به طور حرفه ای این کار را انجام می دهند.
لباس زیبا و مناسب، به قدری هم در زبان بدن و هم در اعتماد به نفس تأثیر گذار است. شاید در زمان های گذشته گفته می شد که لباس زیاد مهم نیست و انسان باید خودش خوب و مناسب باشد. بله این درست است؛ اما واقعاً نیاز است در کنار باطن خوبی داشتن، ظاهر خوبی هم داشته باشیم تا بتوانیم به فردی موفق و محبوب و حتی با اعتماد به نفس دیده شویم. شما واقعاً اگر لباسی کهنه و پاره بپوشید، می توانید در جایی با اعتماد به نفس بالا حاضر شوید؟ مسلماً خیر. پس باید حتماً پوشش خوبی هم داشته باشید تا هم زبان بدنتان به خوبی تقویت شود و هم اعتماد به نفستان.
جلب توجه کردن، راه های مخصوص به خودش را دارد و اگر نتوانید به خوبی آن راه ها را انجام دهید و راه اشتباهی را در پیش بگیرید، حتماً اتفاقات خوبی برایتان رخ نخواهد داد. چرا که مخاطب متوجه می شود می خواهید به هر نحوی که شده جلب توجه کنید و در این صورت نه تنها به صحبت های شما گوش نخواهد داد، بلکه حتماً سعی می کند شما را با کم محل کردن و یا بی توجهی از خودش دور کند.
افراد با اعتماد به نفس همیشه با قدرت دست می دهند و معمولاً دست خود را بالاتر از دیگران قرار می دهند. چرا که این کار قدرت و تسلط آن ها را نشان می دهد و به معنای برتری شان نسبت به طرف مقابل است.
اصلاً دقت کردید همیشه افرادی که آرام دست می دهند و در اصطلاح شُل هستند، چقدر برای برخی افراد منفورند و اصلاً از آن ها خوششان نمی آید؟ این رفتار معمولاً نشانه ضعف و خجالتی بودن آن هاست و هیچ بویی هم از اعتماد به نفس نمی دهد. پس تا می توانید محکم تر دست بدهید و دست خود را از مخاطبتان بالاتر نگه دارید. البته دقت کنید که آنقدر محکم دست مخاطبتان را نفشارید که از درد مجبور به کشیدن دست خود شود!
برخی افراد هم هستند که تیک عصبی و یا عادت های رایجی در زبان بدن خود دارند که دائماً از آن ها استفاده می کنند. اگر شما هم جز این دسته از افراد هستید، پیشنهاد می کنم یک بار فیلم خودتان را بگیرید و بعداً آن را تماشا کنید. یا حتی جلوی آینه کمی بایستید و با خودتان معاشرت کنید. بعد از مدتی می بینید که چقدر این رفتارتان زشت و ناپسند است و چه نمای بدی دارد و هرگز دیگر این کار را انجام نخواهید داد.
یکی دیگر از فاکتورهای زبان بدن افراد کاریزماتیک ، شیوه راه رفتن آن هاست؛ این که افراد بدانند کجا باید توقف کنند، چه زمانی باید سرعت خود را کم و زیاد کنند، چطور و با چه شیوه ای راه بروند و… همگی از زبان بدن سرچشمه می گیرد. چون این مبحث، خود تکنیک های جداگانه و مهمی دارد و باید به آن ها هم به طور مفصل پرداخته شود.
یکی دیگر از راه های فوق العاده خوبی که برای تقویت فن بیان و اعتماد به نفس و در کل مهارت های مربوط به آن ها مثل همین زبان بدن و با اعتماد به نفس صحبت کردن معمولاً پیشنهاد میشود، شرکت در کلاس های مرتبط با این دو مهارت است. اگر در این کلاس ها به صورت حضوری شرکت کنید که چه بهتر! اما اگر وقت یا حوصله این کلاس ها را ندارید، پیشنهادی که برایتان دارم این است که در کلاس های غیرحضوری فن بیان شرکت کنید. در این کلاس ها علاوه بر این که مطالب فوق العاده درجه یکی یاد میگیرید، تمرین های عملی نیز به شما داده میشود که با انجام دادن آن ها، شک نکنید بهترین اتفاقات برایتان رقم خواهد خورد.
برای مشاهده صفحه رسمی اینستاگرام استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی کلیک کنید.
مطالب پیشنهادی: