یکی از مهم ترین و بهترین راه های جذب مخاطب و جذاب تر صحبت کردن، استفاده از طنز در سخنرانی است. طنزی که همه مردم عاشق آن هستند و شما میتوانید با استفاده از آن، بهترین اتفاقات را برای سخنرانی خود رقم بزنید. اما شاید شما خیلی انسان طنازی نباشید و نتوانید از طنز به خوبی استفاده کنید! نگران نباشید؛ ما در این مقاله قرار است راهکارهایی بیان کنیم که استفاده از آن ها بدن شک میتواند شما را به فردی طناز و محبوب تبدیل کند. در واقع قرار است شما در مقاله طنز در سخنرانی با موارد زیر به خوبی آشنا شوید:
قبل از شروع هر چیزی، میخواهم نکته بسیار مهمی به شما بگویم و آن نکته این است که برای تبدیل شدن به فردی طناز و در واقع کسی که میتواند به خوبی مخاطب خود را بخنداند، طبیعتاً فن بیان خوبی داشته باشید. چرا که ممکن است شما مطلب خوبی برای خنداندن مخاطب خود در دست داشته باشید و همه چیز آماده انفجار مخاطبین باشد، اما نتوانید به خوبی از طنزتان استفاده کنید. در ادامه هم به این نکته خیلی مفصل تر اشاره خواهم کرد
برای این که بتوانید به بهترین شکل ممکن از طنز استفاده کنید، باید به 4 رکن و جزء بسیار مهم دقت کنید تا بیشترین خنده را از مخاطب بگیرید. در واقع میتوان گفت اگر هر کدام از این 4 رکن وجود نداشته باشند یا حتی یکی از آن ها ناقص باشد، شما نمیتوانید در طنز پرداز موفق شده و مخاطب خود را به خنده وا دارید. این ارکان عبارتند از:
همان طور که پیش تر هم اشاره کردم، شما به عنوان گوینده باید تسلط کاملی بر مطالب داشته باشید و اگر نتوانید به خوبی طنز خود را بیان کنید، قطعاً مخاطب شما نخواهد خندید و حتی ممکن است بازخورد منفی از او بگیرید! پس ابتدا مطئن شوید که میخواهید چه چیزی بیان کنید، سپس از خنده دار بودن آن مطمئن شوید و در نهایت هم با استفاده از فن بیان قدرتمند خود، طنز خود را بیان کنید و مخاطب را بخندانید.
دومین عامل اصلی که باید در طنز در سخنرانی به آن دقت کنید، متن سخنرانی طنز است. فکر نمیکنم این بخش نیاز به توضیح خاصی داشته باشد و همین که مطالب خنده داری در متن خود داشته باشید، میتوانید مخاطب را به خوبی بخندانید. در آن سوی داستان هم طبیعتاً اگر شوخی شما جذاب نباشد و قدرت خاصی نداشته باشد، نمیتواند روی مخاطب تأثیر چندانی داشته باشد و فضا را طوری که شما میخواهید پیش ببرد.
قطعاً نمیتوان این عامل را از مهم ترین عوامل و اجزای طنز حذف کرد. فرض کنید شما در یک فضای غمگین مانند مجلس ختم، داستان طنز تعریف کنید! مسلماً نه تنها هیچ کس نخواهد خندید، بلکه احتمالاً شما را سرزنش هم بکنند! یا ممکن است فضا اتفاقاً بسیار هم شاد باشد و همه حال بسیار خوبی هم داشته باشند، اما زمان مناسبی را برای بیان یک شوخی انتخاب نکرده باشید. همچنین ممکن است یک شوخی، همین الآن بسیار خنده دار باشد و مخاطب هم از آن لذت ببرد، اما پنج دقیقه دیگر خبری از این لذت و خنده نباشد. پس دقت کنید در هر مکان و زمانی، چه صحبتی را بیان میکنید.
آخرین جزء طنز، شنونده ای است که باید حال و حوصله خندیدن را داشته باشد؛ مسلماً اگر مخاطبین شما سر حال نباشند و یا اخلاق و رفتارشان با طنزهای شما متفاوت باشد، خبری از خندیدن نخواهد بود. پیشنهادی که من برای شما در این رابطه دارم، این است که قبل از شروع سخنرانی تان، حتماً بدانید مخاطبانتان جز چه دسته ای از افراد میباشند و چه نوع طنزی بیشتر برای آن ها لذت بخش است؛ در یک کلام، مخاطب خود را پیش از صحبت کردن به خوبی بشناسید.
پس قبل از طنز پردازی، حتماً دقت کنید که این 4 جزء بسیار مهم همگی در کنار هم قرار بگیرند و آماده باشند و بعد خنداندن را شروع کنید.
پیشنهادی که من برای شما دارم، این است که به جای این که به دنبال جملات طنز و خده دار دیگران و به نوعی کپی از آن ها باشید، الگوی خودتان را پیدا کنید! شما حتماً با یک مدل راحت تر هستید و می توانید به آن شیوه خوب صحبت کنید و به درستی طنز پردازی کنید؛ مثلاً با لهجه خودتان، با بیان یک سری حرف ها و… می توانید بهتر دیگران را بخندانید.
پس بهتر است به جای این که به دنبال جملات کلیشه ای و تکراری دیگران برای سخنرانی خود باشید،
سعی کنید کمی خلاق باشید و الگوهای مخصوص به خودتان را پیدا کنید.
حتی اگر شما همه نکات این مقاله را هم به بهترین شکل ممکن رعایت کنید و خنده دار ترین داستان دنیا را هم تعریف کنید، باز هم ممکن است برخی افراد به شما نخندند و حتی مسخره تان هم بکنند!
احتمالاً برای خود شما هم بارها این اتفاق رخ داده است.
مهم ترین کاری که باید در این لحظات انجام دهید. این است که خیلی سریع از روی مطلب رد شوید. و نگذارید دیگران خیلی متوجه این قضیه شوند. دقت کنید که این اتفاق، اتفاقی عجیب و غریب و نادر نیست و همه جای دنیا و در همه سخنرانی های افراد ممکن است چنین اتفاقی بیفتد.
پس خیلی به دل خود بد راه ندهید و این موضوع را در ذهنتان بزرگ نکنید.
فقط از این موضوع رد شوید و به بیان ادامه مطالبتان بپردازید. به همین راحتی!
برای مشاهده صفحه رسمی اینستاگرام استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی کلیک کنید.
آموزش فن بیان و سخنرانی در کرمان
کلام نافذ داشته باشید موفق تر خواهید بود؟
نقش زبان بدن در داشتن یک سخنرانی حرفه ای
نحوهی گفتار خود را تغییر دهید