راه های زیادی برای شروع یک سخنرانی موفق و قدرتمند وجود دارد. قصد داریم تا در این مقاله سایت استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی در کرمان که برای شما عزیزان گردآوری شده است. به بررسی روش های شروع قدرتمند سخنرانی بپردازیم. با ما همراه باشید.
جدل یکی از موثر ترین راه ها برای جلب توجه مخاطبین است. پس ما به عنوان یک سخنران می توانیم موضوعی افراطی را بیان کنیم و سپس خودمان از آن موضوع عقب نشینی کنیم تا مخاطبین دیگر در ارتباط با آن نظر دهند.
در مورد اثر بخشیه چیزی صحبت کنیم که برای مخاطب بسیار با ارزش است و درک آن برای سایر مخاطبین ساده و قابل باور خواهد بود. به عنوان مثال، آیا می دانستید خوردن زنجبیل در کاهش وزن به شما بسیار زیاد می تواند کمک کند؟
مطالعه بیشتر : تکنیک های افزایش هوش کلامی
به عنوان مثال سخنرانی خود را این گونه آغاز کنیم: در یک روز گرم تابستانی که از خانه به سمت فروشگاه برای خرید رانندگی می کردم، گربه ای بی حال را در کنار خیابان دیدم که از تشنگی زبانش را بیرون آورده بود، در لحظه تصمیم گرفتم که آن را به خانه ببرم و سایه بانی برای او تهیه کنم و به او آب دهم، توقف کردم و او را بر صندلی عقب ماشین نشاندم و به خانه بردم که همان اتفاق دیروز زندگی امروز مرا تغییر داده است.
اگر ایده ای نداریم از دیگران الهام بگیریم، به عنوان مثال در صورت نداشتن ایده ای نو با سخنران های دیگر گفت و گو کنیم. بهترین تصمیم گیرنده خود انسان است پس بهتر است خودمان تصمیم بگیریم که کدام یک از راه های موجود اثرگذار تر است و آن را انتخاب کنیم.
با بیان یک سوال توجه مخاطبین را به موضوع مورد بحث خود جلب کنیم، به عنوان مثال آخرین باری که به یک فرد ناتوان کمک کرده اید چه زمانی بوده؟
شروع سخنرانی مهم ترین رکن سخنرانی است.خیلی ها معتقدند برای تقویت فن بیان و مهارت های کلامی خود باید از تعابیر زیبا و جملات معجز حکیمان و بزرگان استفاده کنند که باعث تقویت بیان به هنگام سخنرانی می شود، اما آن چه مهم است باید بتوانیم به ساختار این نوع جملات یا تعابیر دست پیدا کنیم یا از جملات بزرگان در زمینه مورد بحث در سخنرانی استفاده کنیم. یک جمله ی معجز و قدرتمند برای سخنرانی باید بتواند همه ی مفهوم یک مطلب وسیع و گسترده را در خود جای دهد که امکان شرح همان سخن در کلام نیز باشد، البته این مسیر محقق نخواهد شد مگر با تسلط کامل بر مفهوم و رعایت مواردی که لازم است:
البته پیشنهاد می کنیم که در اکثر مواقع نسبت به سخن گویی به خصوص سخنوری ابتدا فرد، سخن را بیان کند و سپس مفهوم را توضیح دهد و در قالب جمله ای موجز و تعبیری قدرتمند در حقیقت جان کلام را بیان کند و مطلب را به شیوا ترین و زیبا ترین حالت بر مخاطب تمام سازد.
کلامی زیبا و متناسب قابلیت جذب بالایی دارد، حال فرقی ندارد این جملات در یک همایش یا سخنرانی بیان شود و یا بلعکس در یک جمع دوستانه و صمیمانه مطرح شود، زیرا جذابیت یک سخن از همان ابتدای سخن مشخص می شود که می تواند مخاطب را به خود جذب کند یا خیر.
اینجا منتظر پیشنهادات و نظراتتان هستیم