مقاله پیش رو شامل 5 بخش می باشد که هر بخش را در یک نوشته مجزا در سایت استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی در کرمان مورد بررسی قرار خواهد گرفت. در مطلب امروز به مطالعه بخش چهارم که شناخت انواع سخنرانی است می پردازیم.
سخنرانیهایی که اطلاعات در اختیار مخاطب قرار میدهند. خیلی اولیه بوده و فقط اطلاعات و حقایق مفید را بدون اینکه قضاوتی روی آنها صورت بگیرد به مخاطبان انتقال میدهند. لحن و حال و هوای سخنرانیهای اطلاعات محور معمولاً متفاوت بوده و به موضوع سخنرانی ارتباط دارد. برای مثال، سخنرانی درباره سرطان نیاز به یک شروع و لحن جدی دارد.
در حالی که سخنرانی درباره تاریخ اسباببازی یویو میتواند سرگرمکننده باشد.
این نوع سخنرانی معمولاً طوری طراحی میشود تا به مخاطبان اینکه چطور کاری را انجام دهند توضیح داده میشود. در عوض اینکه فقط اطلاعاتی درباره آن داده شود.
در سخنرانی ترغیبی سعی میکنید مخاطب را برای تغییر ایده یا رفتاری که در ارتباط با موضوع است متقاعد کنید. در این روش باید از لحن مناسبی برای ارتباطی که منجر به ترغیب میشود استفاده کنید. این نوع از سخنرانی جزو سختترین نوع است، چون به عنوان سخنران مبجورید به اندازهای تلاش کنید. تا ایدهتان را به شنوندگان بفروشید. این نوع از سخنرانی اغلب جدی بوده و شروع جدی هم باید داشته باشد. به خصوص اگر سخنرانی در تلاش است تا مخاطبان را برای انجام یک عمل سودمند یا کسب یک دیدگاه بخصوص در ارتباط با موضوع متقاعد کند.
این نوع سخنرانی انوع متفاوتی از لحن و اهداف را پوشش میدهد. برای مثال سخنرانی برای عروسی، مراسم تدفین، فارغالتحصیلی و دیگر رویدادها. این نوع از سخنرانی روی ارزشها و کیفیت افرادی که در رویداد مورد نظر برجسته هستند تمرکز میکند. در یک موقعیت جدی و ناراحت کننده معمولاً لحن غریب و غمانگیزی باید داشته باشیم. و برعکس در یک موقعیت شاد باید لحن سرگرمکنندهای داشته باشیم.
روش شروع یک سخنرانی | بخش سوم: شخصیت خودتان را ارتقا دهید