مقاله پیش رو شامل 5 بخش می باشد که هر بخش را در یک نوشته مجزا در سایت استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی در کرمان مورد بررسی قرار خواهد گرفت. در مطلب امروز به مطالعه بخش پنجم که ارائه سخنرانی است می پردازیم.
زمانی برای اجرای سخنرانیتان اختصاص دهید. زمان مورد نیاز برای سخنرانی را بررسی و در صورت نیاز آن را کم یا زیاد کنید. از دوستانتان درخواست بازخورد کنید. با این کار مطمئن میشوید در حین سخنرانی راحت خواهید بود. سعی کنید عبارت اول سخنرانیتان را حفظ کنید. این کار باعث کاهش استرس و تنشهای عصبی در شروع سخنرانی میشود. یکی نسخه کاغذی از سخنرانیتان همراه خود بیاورید.
اگر از تجهیزات و فناوریهای تصویری به طور مثال، پروژکتور یا نرم افزار پاورپوینت استفاده میکنید آنها را تست کنید تا مطمئن شوید همه به درستی کار خواهند کرد.
خیلی از افراد در حین سخنرانی دهانشان خشک شده و صحبت کردن برایشان سخت میشود. پس مطمئن شوید یک لیوان آب در نزدیک شما هست. اگر سخنرانی کوتاهی دارید احتمالاً نیازی به نوشیدن آب نخواهد بود، ولی اگر سخنرانی طولانی باشد باید هر از گاهی صحبتهایتان را متوقف کرده و کمی آب بنوشید.
با یک صدای قوی سخنرانی را شروع کنید. مطمئن شوید زبان بدنتان اعتماد به نفس را نشان میدهد. صاف و با شانههای کشیده ایستاده و سرتان را بالا بگیرید.
قبل از اینکه سخنرانی را شروع کنید برای اینکه ذهن و بدنتان آرام بگیرد چند نفس عمیق بکشید.
سخنرانی را با توضیحی مثل این :”اگه این سخنرانی به نظر نامرتب میاد از شما عذرخواهی میکنم” یا “به خاطر عصبی بودنم از شما عذر میخواهم”.
اگر طوری رفتار کنید که به نظر آماده و منظم بیایید، مخاطبان شما هم همین فرض را خواهند کرد.
در طول سخنرانی به مخاطبان نگاه کنید.
وقتی مستقیماً از روی کاغذ میخوانید برای مخاطبان توجه کردن مشکل میشود. درعوض، هر از گاهی سرتان را بالا آورده و به مخاطبان نگاه کنید تا آنها با موضوع شما ارتباط برقرار کنند.
روش شروع یک سخنرانی | بخش سوم: شخصیت خودتان را ارتقا دهید