مقاله پیش رو شامل 5 بخش می باشد که هر بخش را در یک نوشته مجزا در سایت استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی در کرمان مورد بررسی قرار خواهد گرفت. به مطالعه بخش سوم می پردازیم.
در بیشتر سخنرانیهای سرگرم کننده، میتوانید لحن شخصی و بانشاطی انتخاب کنید. سخنرانان معمولاً خودشان را به مخاطبان معرفی میکنند. در طول معرفی، سخنران باید ارتباط خودش با موضوع مهم مطرح شده را توضیح داده و از این توضیح به عنوان پلی برای شروع سخنرانی استفاده کند. برای مثال در مراسمی که توسط یک شرکت برگزار میشود، سخنران باید موقعیت و مقامش در آن شرکت را عنوان کند.
سخنرانان معمولاً سخنرانی را با ارجاع مستقیم به موضوعی که در حال حاضر با آن درگیر هستند شروع میکنند.
وقتی ارتباط نزدیک و شخصی با موضوعی که سخنرانی میکنید دارید، یک راه معمول برای شروع سخنرانی اشتراک یک داستان شخصی که نشان دهنده آن ارتباط است خواهد بود.
اشاره به اخبار و رویدادهای جاری میتواند استراتژی خوبی باشد، چون به مخاطبان ثابت میکند که سخنرانی شما مرتبط و مناسب این شرایط است. ارتباط بین موضوع سخنرانی و رویداد جاری را با ارجاع به اتفاقی که جدیداً افتاده برقرار کنید. برای مثال، اگر میخواهید درباره نرخ کم اشتغال زنان در حوزه فناوری اطلاعات سخنرانی کنید، میتوانید داستانی درباره اینکه چطور دختران دبیرستانی از پیگیری مسائل علمی ناامید شدهاند صحبت کنید.
سخنرانیتان را با اشاره به یک رویداد تاریخی مرتبط شروع کنید تا معیار مشترکی در اختیار مخاطبان قرار داده باشید. برای مثال، اگر سخنرانی شما درباره پشت سر گذاشتن چالشهای بخصوصی است، میتوانید به شخصیتهای تاریخی که توانستهاند از عهدهی این چالشها بر بیایند اشاره کنید.
بسیاری از سخنرانیها در فضای دانشگاهی و حرفهای ارائه میشوند. این رویدادها معمولاً دارای حال و هوا و زمینهای هستند که اهداف کلی کنفرانس را به شما منتقل میکنند. در همان ابتدای سخنرانی با آنها آشنا شده و ارتباط برقرار کنید.
برای ارائه یک سخنرانی در یک موقعیت یا رویداد مشخص، سخنرانان معمولاً ارائهشان را با صحبت مستقیم درباره آن موقعیت یا رویداد شروع میکنند. چون مخاطبان احتمالاً به خاطر کسب آگاهی درباره موقعیتهای مشابه شرکت کردهاند، پس صحبت کردن درباره آن موقعیت راه خوبی برای برقراری ارتباط با مخاطبان است.
روش های تقویت مهارت حرف زدن در جمع