در ادامه این مطلب سایت استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی در کرمان به بررسی تکنیک های کاربردی برای صحبت کردن در جمع خواهیم پرداخت.
بخش زیادی از اعتماد به نفس و تبحر ما از طریق زبان بدن و مهارتهای غیر کلامی به مخاطب منتقل میشود. به نحوه نشستن و ایستادن خود دقت کنید و تا میتوانید از لبخند استفاده کنید. با حرکات سر، گفته های مخطب را تایید کنید و هرگز از برقراری تماس چشمی غافل نشوید.
حتی افراد حرفه ای و با تجربه هم نیاز به تمرین دارند. فرق یک فرد که براحتی در جمع صحبت میکند با فردی که این توانمندی را ندارد در این است که استرس خود را طبیعی دانسته و سعی میکند با تمرین و تمرکز آن را کنترل کند. بهمین دلیل تا جاییکه میتوانید سعی کنیدشرایط جلسه را شبیه سازی کنید و با تکرار و تمرین استرس خود را مهار کنید. البته کمی استرس نه تنها بد نیست بلکه ضروری هم هست. چرا که استرس باعث ترشح هورمون آدرنالین شده و این امر موجب نشاط و شادابی شده و سطح انرژی را بالا میبرد.
مطالعه بیشتر : تمرین هایی برای لفظ قلم صحبت کردن
ما در ابتدای کلام و بعبارت دیگر در مقدمه سخنان خود بیشتریت تاثیر را بر مخاطب گذاشته و خود را به او معرفی میکنیم. بنابراین حتما باید برای شروع صحبتهای خود برنامه ریزی و طراحی داشته باشیم. همچنین بر اساس تحقیقات معتبر، مشخص شده که بخش پایانی کلام بیشتر از تمام قسمتهای سخنان ما در خاطر مخاطب ماندگار میشود. پس بهتر است با پایانی تکان دهنده و تاثیرگذار، هدف اصلی خود را در ذهن مخاطبان حک کنیم.
تا جاییکه امکان دارد مخاطب خود را شناسایی کنید. فراموش نکنید که شما برای مخاطب سخنرانی میکنید نه برای خودتان. بنابراین قبل و در حین صحبت کردن از مخاطب بازخورد بگیرید، علایق و نیازها و خواسته هایش را کشف کنید و در راستای آنها با وی سخن بگویید. آنچه را بیان کنید که مخاطب منتظر شنیدن آن است.
از قبل، مقدمه،متن و پایان سخنرانی خود را بر اساس اطلاعاتی که از مخاطب دارید طراحی کنید و حتما بر اساس موضوع صحبت کردن، ساختار مناسبی را انتخاب کنید. این موضوع به میزان قابل توجهی اعتماد به نفس شما را افزایش و در مقابل، استرس و اضطراب شما را کاهش میدهد.
به دقت به عکس العملهای مخاطب توجه کنید و از آنها بازخورد بگیرید و در سریعترین زمان ممکن به تجزیه و تحلیل آنها بپردازید. اصلا یکدندگی نکنید و اگر فکر میکنید روش و فرم شما مطلوب مخاطب نیست، با تیزهوشی آن را تغییر دهید و مجددا توجه و علاقه مخاطب را به خودتان جلب کنید.
هرگز در جمع نقش بازی نکنید. حرفی را نزنید که مخاطب احساس کند حتی خود شما هم آن را قبول ندارید. مخاطب بشدت علاقه دارد با شخصیت واقعی شما آشنا بشود. تا میتوانید خود واقعیتان را به او معرفی کنید و با او صمیمی شوید.
مهمترین ابزاری که یک سخنران در اختیار دارد تا بکمک آنها بتواند نظر مخاطب را جلب کند و کنترل احساس او را بدست گیرد استفاده از داستان، شوخی و نقل قول میباشد. البته استفاده از این ابزار احتیاج به یک زمانبندی دقیق دارد و در زمان مناسب مورد استفاده قرار گیرد. در غیر اینصورت ممکن است تاثیر مد نظر شما را از دست بدهد.
صفحه اینستاگرام استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی در کرمان
هرگز وابسته به متن نباشید. بخصوص در ابتدای صحبت کردن و سخنرانی که مهمترین زمان برای مخاطب شناسی است سعی کنید گفته های خود را از حفظ با مخاطب در میان بگذارید. البته داشتن برگه کوچکی که در آن مطالب و سرفصلهای مهم را برای یاداوری بهمراه داشته باشید نه تنها ایرادی ندارد بلکه راهکار خوبی برای فراموش نکردن مطالب مهم است.
سخنرانی در جمع یکی از مهمترین مهارتها در زندگی اجتماعی است که بدون آن هرگز نمیتوانیم به اهداف خود دست پیدا کنیم و دیگران را نسبت به پذیرش سخنان خود متقاعد سازیم. پس آموختن این مهارت برای هر فردی و در هر شرایط اجتماعی کاملا ضروری است و میبایست مورد توجه جدی واقع گردد.
اینجا منتظر پیشنهادات و نظراتتان هستیم
ترفندهای ترغیب افراد به شنیدن صحبت هایمان
روش های تقویت فن بیان در کودکان