در این بخش هم می خواهیم بهترین و مهم ترین تکنیک های درمان پرحرفی را برای شما بیان کنیم تا بتوانید با استفاده از آن ها، به خوبی این ویژگی بد را از درون خود از بین ببرید. بهترین تکنیک های درمان پرحرفی عبارتند از:
اولین و مهم ترین راهکار برای درمان پرحرفی ، پیدا کردن علت آن است. شما وقتی بدانید دلیل پر حرفی شما چیست و چرا این کار را انجام می دهید، به مراتب بهتر می توانید آن را مدیریت کنید. مثلاً برخی افراد به دلیل بیش فعالی این کار را انجام می دهند، برخی به خاطر اطلاعات بیش از حد خود و بعضی دیگر به خاطر نداشتن علم درست و حسابی! پس ابتدا ببینید چه دلیلی برای پر حرفی خود دارید و سپس اقدام به کنترل آن کنید.
اما یکی از مهم ترین دلایل پرحرفی ، استرس بیش از حد است. این دلیل را به این خاطر به عنوان یک راهکار نام بردیم که بین افراد بسیار شایع است؛ یعنی وقتی استرس می گیرند، مدام و بی وقفه صحبت می کنند و فقط خدا می داند که چطور باید آن ها را از برق کشید!
اگر استرس، باعث به وجود آمدن پرحرفی درون شما می شود، پیشنهاد می کنم به راهکارهای زیر عمل کنید:
زاویه دید خود را نسبت به استرس تغییر دهید
از تفکرات کنفی دست بردارید
به حمام آب گرم بروید
انرژی خود را مدیریت کنید
زیاد بخندید
پرحرفی آنقدر عیب و ایراد دارد که می توان ساعت ها درباره آن صحبت کرد و صفحه ها درباره اش مطلب نوشت. اما در اینجا قصد دارم تنها چند مورد از مهم ترین های آن ها را بررسی کرده تا شما با آن ها بیشتر آشنا شوید و در نتیجه، تصمیم به ترک این رفتار بگیرید. مهم ترین معایب پرحرفی عبارتند از:
صحبت نکردن دیگران
یاد نگرفتن نکات جدید از دیگران
منفور شدن
بی انگیزگی
زوال عقل
و…
می بینید؟ پرحرفی انقدر عیب و ایراد دیگر دارد که از حوصله بحث خارج باشد؛ پس با فکر به این ایرادها، به از بین بردن پرحرفی خود کمک کنید.
گاهی اوقات لازم نیست شما برای این که پرحرفی نکنید کار خاصی انجام دهید! همین که سکوت کنید کافی است و دیگران از دست شما راحت می شوند. پس دقت کنید که باید در چه مکانی، چه صحبتی را بیان کنید و طریقه صحبت کردن درست را یاد بگیرید. یاد این جمله بیفتید که به شما دو گوش داده اند و یک زبان! پس گاهی به جای استفاده از این یک زبان خود، سکوت پیشه کنید و فقط به صحبت های دیگران گوش دهید.
یکی از آن میانبرهایی که با آن میشود پر حرفی را خیلی خوب درمان کرد شناخت زبان بدن است. شما وقتی بتوانید زبان بدن دیگران را بخوانید، خوب میدانید که کی باید دست از صحبت کردن بردارید و کی بیشتر صحبت کنید.
برخی افراد هستند که صحبت های خود را چنان با جزئیات کامل بیان می کنند که حوصله مخاطب را سر می برند! یعنی از رنگ جوراب همسایه خود گرفته تا دستگیره در ماشین بقال محل، همه را بیان می کنند!
دقت کنید که هیچ گاه بین صحبت های دیگران نپریده و به قول معروف خود را نخود هر آشی نکنید! فقط زمانی که درباره موضوعی اطلاعات کامل دارید و کسی درباره آن موضوع اشتباه می کند و یا وقتی که نظر شما را می خواهند صحبت کنید. به زبان دیگر می توان گفت حاضر جواب باشید. افراد حاضر جواب حرف درست را در زمان درست بیان می کنند و به خوبی می دانند که کدام حرف درست است. پس شما هم حاضر جوابی را به خوبی یاد گرفته و از آن به درستی استفاده کنید.
پیش تر هم گفتم که به شما دو گوش داده اند و یک زبان! پس باید از آن دو گوش بهتر استفاده کنید و در زمان های لازم، فقط به خوبی گوش کنید.
برخی از تکنیک های خوب گوش دادن عبارتند از:
عجول نباشید
حواس گوینده را پرت نکنید
گوینده را تایید کنید
به زبان بدن خود توجه داشته باشید
سکوت را نشکنید
و…. که می توانید خودتان آن ها را یاد گرفته و عمل کنید تا بتوانید هم پرحرفی خود را کنترل کرده و هم گفتگوی جذابی داشته باشید. یادتان باشد که مستمع صاحب سخن را بر سر ذوق آورد.
افرادی که پرحرف هستند، معمولاً هوش برون فردی یا اجتماعی بالایی هم دارند که باعث این اتفاق می شود. اما اگر هوش مخالف آن، یعنی درون فردی را افزایش دهند، می توانند به خوبی این عیب را کنترل کرده و به مرور زمان از بین ببریند. برخی راه های افزایش هوش درون فردی که یکی از هوش های دهگانه هوارد گاردنر به شمار می رود عبارتند از:
خودآگاهی
نظم
افزایش انگیزه
اما یکی دیگر از راه های فوق العاده خوبی که برای تقویت فن بیان و در کل مهارت های مربوط به آن مثل همین پرحرفی معمولاً پیشنهاد میشود، شرکت در کلاس های مرتبط با فن بیان است. اگر در این کلاس ها به صورت حضوری شرکت کنید که چه بهتر! اما اگر وقت یا حوصله این کلاس ها را ندارید، پیشنهادی که برایتان دارم این است که در کلاس های غیرحضوری فن بیان شرکت کنید. در این کلاس ها علاوه بر این که مطالب فوق العاده درجه یکی یاد میگیرید، تمرین های عملی نیز به شما داده میشود که با انجام دادن آن ها، شک نکنید بهترین اتفاقات برایتان رقم خواهد خورد.
برای مشاهده صفحه رسمی اینستاگرام استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی کلیک کنید.
مطالب پیشنهادی:
5 راه برای تقویت احساس ارزشمندی
7گام مهم حفظ ثانیه های طلایی در متقاعدسازی