قصد داریم تا در این مقاله سایت استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی در کرمان که برای شما عزیزان گردآوری شده است. به بررسی تکنیک های افزایش هوش کلامی بپردازیم. با ما همراه باشید.
نوشتن، دایره لغات ما را به چالش می کشد. به هنگام نوشتن تلاش می کنیم از کلمات و عبارات متنوع تر استفاده کرده و حتی عباراتی را که مدت ها از آن استفاده ننموده ایم را بکار بگیریم. با نوشتن، تمرکز ما بر روی واژه ها بیشتر شده و معنا و مفهوم آن ها را به صورت عمیق تر درک خواهیم نمود. حتی وقتی مطلب یا کتابی را مطالعه کردیم یا موضوعی را شنیدیم، سعی کنیم برداشت و حس خود را از آن منابع یادداشت نماییم. این کار را انجام دهیم تا تغییرات محسوس در توانایی نوشتاری و گفتاری خود را مشاهده کنیم.
هیچ راه کاری به اندازه مطالعه، در تقویت هوش کلامی تاثیرگذار نخواهد بود. از طریق مطالعه است که می توانیم با واژه ها و عبارات جدید و معانی متنوع آن ها آشنا شده و دایره واژگان خود را پیوسته افزایش دهیم. ضمن این که با سبک های مختلف ادبی و نگارشی آشنا شده و به درک مفاهیم بیشتری در حوزه ترکیب و انسجام واژه ها دست می یابیم و با اصطلاحات موجود در زبان مادری و حتی زبان های دیگر آشنا می شویم. با خواندن مطالب آموزشی و کاربردی، می توانیم دیگر مهارت های مرتبط از جمله گوش دادن فعال، اقناع کردن دیگران، شرکت در مباحثات و …. را آموخته و از طریق آن ها به افزایش هوش کلامی خود بپردازیم، پس مطالعه را هرگز فراموش نکنیم.
مطالعه بیشتر : قوانین کلیدی در فن بیان برای فروش بیشتر
گوش دادن در کنار مطالعه، از مهم ترین راه کارها برای تقویت هوش کلامی می باشد. اگر با تمام توجه و تمرکز به سخنان دیگران گوش فرا دهیم و حواس خود را معطوف مسائل جانبی نکنیم، فرصت یادگیری مستمر را برای خود فراهم خواهیم آورد. هر بار که به سخنان دیگران گوش می کنیم، با کلمات و عبارات جدیدی آشنا شده و دایره واژگان خود را وسعت می دهیم. البته بدیهی است هر چقدر فردی که ما به سخنان او توجه می کنیم از قابلیت بالاتری در استفاده از کلمات مناسب برخوردار باشد، میزان یادگیری ما را به شدت ارتقا خواهد بخشید. پس افراد و منابع مناسب را در این خصوص شناسایی کرده و با توجه و دقت فراوان به سخنان آن ها گوش دهیم.
سعی کنیم در کنار تمام فعالیت های روزانه خود، هر روز چند کلمه جدید را آموخته و در دفترچه مخصوص یادداشت نماییم. این دفترچه را همواره همراه خود داشته و در فرصت های مناسب، کلمات جدید موجود در آن را مرور کنیم. استفاده از دایره المعارف های معتبر و مطالعه آن ها در یادگیری و به خاطر سپاری کلمات جدید کمک فراوانی به ما می کند.
اگر در خصوص موضوعی عمومی و اجتماعی، گفت و گویی در جریان است، خود را کنار نکشیم و به صورت کاملا فعال در آن مباحثه ورود کرده و دانسته های خود را به معرض قضاوت بگذاریم. اگر ما دایره لغات وسیعی داشته و توانایی ترکیب کلمات را در قالب جملات بسیار زیبا و تاثیرگزار داشته باشیم ولی خود را از شرکت در گفت و گو ها محروم سازیم، هیچ کس به این قابلیت ما پی نبرده و تمایلی به برقراری ارتباط با ما نشان نخواهد داد. ضمن این که اگر ما این فرصت را از خود دریغ کنیم، به مرور توانایی های خود را در این حوزه از دست داده و هوش کلامی خود را به شدت تضعیف خواهیم کرد.
اگر خود را ملزم کنیم که به صورت مستمر، مطالب مفید و کاربردی تولید کرده و آن ها را از طریق امکانات ارتباطی مختلف از جمله فضای مجازی، روزنامه و مجلات منتشر نماییم، توانایی فوق العاده ای در بهبود دایره لغات و ترکیب کلمات بدست خواهیم آورد و گامی اساسی در جهت افزایش هوش کلامی یر می داریم.
وقتی سرعت خود را در مطالعه کردن کاهش می دهیم، کلمات و واژه ها را با دقت بیشتری بررسی و تحلیل می کنیم و معانی آن ها را بهتر درک کرده و از آن ها در زمانی مناسب استفاده خواهیم نمود. این نکته را همواره مد نظر داشته باشیم که کیفیت مطالعه را فدای کمیت آن نکنیم. این که ما هر روز کتاب جدیدی مطالعه می کنیم ولی چند روز بعد، چیزی از آن را به خاطر نمی آوریم، بیان کننده این مطلب است که باید در عملکرد خود در این خصوص، تجدید نظر کنیم.
هر متن یا موضوع کاربردی و آموزنده ای که از دیگران شنیده و یا به روشی مختلف مطالعه کرده ایم، با دقت گرد آوری کنیم. برای این کار، دفتری مخصوص به همراه خود داشته باشیم و یا بخشی از فضای تلفن همراه خود را به این موضوع اختصاص دهیم. با این اقدامات، گنجینه ای از جملات و واژه های ارزشمند را گردآوری می کنیم که با هر بار مطالعه ی آن ها به دانسته های خود افزوده و افزایش هوش کلامی خود را دو چندان می کنیم.
صفحه اینستاگرام استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی در کرمان
هر گفت و گو و تبادل نظر، این امکان را برای ما به وجود خواهد آورد که با عبارات و مطالب جدید آشنا شده و آن ها را به آموخته های قبلی خود بیفزاییم، حتی اگر این ارتباط، یک گفت و گوی عادی و دوستانه با اعضای خانواده و دور میز شام باشد.
ما می توانیم موضوعات مختلفی را انتخاب و درباره آن ها به صورت آزمایشی سخنرانی کنیم. این کار را می توانیم در مکانی خلوت و آرام همانند منزل خود انجام دهیم و صدای خود را ضبط کنیم. افرادی که از دایره واژگان وسیع و قابل قبولی برخوردار هستند، به طور متوسط می توانند در هر سه دقیقه بین 275 تا 375 کلمه را به زبان بیاورند. پس با دقت تمام به صدای ضبط شده خود گوش دهیم و تعداد کلماتی را که در مدت زمان ذکر شده بیان کرده ایم شمارش کنیم.
اگر تعداد کلمات خود را با تعداد کلمات موجود مقایسه کنیم، به راحتی می توانیم تشخیص دهیم که از نظر دایره واژگان در چه وضعیتی قرار داریم، البته علاوه بر توجه به تعداد کلمات، می بایست میزان تسلط خود به بیان عبارات و همچنین تنوع کلمات بیان شده را نیز مورد بررسی قرار دهیم و با تکرار این عمل و انجام تمرینات مرتبط، روز به روز توانایی های خود را در این حوزه افزایش دهیم.
اینجا منتظر پیشنهادات و نظراتتان هستیم