در ادامه این مطلب سایت استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی در کرمان که برای شما عزیزان گردآوری شده است. ویژگی های یک ارائه خوب را مورد بررسی قرار می دهیم. جملاتی که برای فن بیان و سخنوری انتخاب می شوند باید ساده و روان باشند به گونه ای که عاری از هر گونه کلمات سخت باشد. ساده صحبت کردن نشان دهنده حرفه ای بودن است. استفاده از کلمات سخت به جای این که ما را به مخاطبان مان نزدیک تر کند، بلعکس از آن ها دور تر خواهد کرد.
استیو جابز موسس شرکت اپل فردی است که در سخنرانی های خود از کلمات ساده استفاده می کند، زیرا او باور دارد که سادگی می تواند از پیچیدگی مشکل تر باشد، پس قطعا ساده مطرح کردن ایده های ذهن خود بسیار کار سختی است. به گفته این شخص سادگی و ساده نویسی به اندازه ای فوق العاده است که می تواند کوه را جا به جا کند، زیرا نحوه ارائه هر چیز ، اهمیت آن چیز را مشخص می کند.
یک ارائه خوب با بیان کلمات و جملاتی درست و زیبا در موقعیتی مناسب امکان پذیر خواهد بود. البته در بسیاری از مقالات این چنین تعریف ها را برای فن بیان به کار می برند، به گونه ای که گفته می شود، فن بیان همان به کار بردن کلمات درست در جای درست است.
مطالعه بیشتر : تکنیک های تقویت و تسلط بر فن بیان و گویندگی
حال می خواهد پیشرفت شخصیتی باشد یا پیشرفت اجتماعی، اما برای برقراری ارتباط نیاز به زبان و ابزاری به نام قدرت بیان داریم. از دیگر اهمیت های فن بیان می توانیم بگویم که به کار گیری این شیوه نه تنها در سخنرانی، بلکه در هر کجایی کار ساز است.
زبان سخنرانی، منحصر به فرد است، اما علاوه بر قابل فهم بودن، باید برجسته هم باشد. در سخنرانی باید زبان، نزدیک به زبان توده ی مردم باشد و از موارد یاد شده، کمتر استفاده شود.
استفاده از این گونه کلمات به نظر اظهار فضل از سوی سخنور است و مخاطب را از او دور می کند. اگر این ارتباط برقرار نشود، اقناع هم صورت نمی گیرد. در سخنرانی از سجع هم نباید استفاده شود. وزن باید در لحن و بیان سخنور ایجاد شود و نه در عبارت و جملات و کلمات او. برای رسیدن به وزن در سخنرانی شعر نو زیاد بخوانیم. شعر نو قدرت بیان را افزایش می دهد و وزن در جمله بیشتر از راه جا به جایی کلمات اتفاق می افتد اما، سخنرانی بیشتر در فن بیان است تا خود بیان، زیرا این نحوه ی ارائه کلمات هستند که وزن را می سازد.
وزن در سخنرانی از راه آهنگ در کلام با تاکیدات کلامی و با کشیده و بلند و کوتاه کردن صامت ها و مصوت ها و هجاها، ایجاد می شود. سخنران می تواند ساده ترین جملات را به هنگام بیان خود وزن و آهنگ بدهد. اگر سخنران، متن سخنرانی را حفظ کند، به هنگام ارائه، آهنگ کلام را از بین می برد، چون بیشتر انرژی سخنران صرف به یاد آوردن کلمات و جملات می شود. برای ایجاد و تقویت وزن و آهنگ در کلام متن بنویسیم و سپس آن را تکه تکه بخوانیم.
(سه بار متصل و یک بار منفصل و بالعکس) وزن و آهنگ ارتباط مستقیمی با نوع و نحوه استفاده از صدا دارد. یکی دیگر از مواردی که در رسیدن به بیان سخنوری مهم است، استفاده از ضمایر جمع به جای ضمایر مفرد است.
نحوه صحبت کردن انسان ها باعث می شود که آن ها به موفقیت برسند، پس خوب صحبت کردن فقط مخصوص سخنران ها و گویندگان نخواهد بود.
ارتباط گرفتن با دیگران بیان کننده شخصیت ما است و همه اطرافیان ما با طرز گفتار، ما را می سنجند.
اینجا منتظر پیشنهادات و نظراتتان هستیم