این مقاله بخش دوم از مقاله تاثیر زبان بدن در محیط کار می باشد . جهت مطالعه بخش اول مقاله تاثیر زبان بدن در محیط کار در سایت استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی در کرمان کلیک کنید.
انجام برخی از کارها همراه با خود انرژی منفی به همراه دارد؛ چکردن مداوم ساعت هم از همین دسته فعالیت هاست. وقتی فردی مدام به ساعت خود نگاه می کند، تنها احساسی که در وجود دیگران ایجاد می شود این است که عجله دارد و باید لحظه ها سریع تر بگذرند!
زبان بدن و رفتارهای شما همراه با خود انرژی هایی به همراه دارند که این انرژی ها چه بخواهید و چه نخواهید به دیگران هم انتقال پیدا می کنند. به خاطر همین است که تاکید می کنیم تا حد امکان مراقب حرکات بدنی خود باشید؛ چرا که این حرکات بدنی واقعاً تاثیر بسیار زیادی بر انرژی حاکم در فضا و همینطور ذهنیت دیگران از شما خواهند داشت.
از چک کردن مداوم ساعت خود بپرهیزید؛ اگر هم این کار جز عادتهای شما محسوب میشود، ساعتتان را در جایی دور از چشم قرار دهید. چک کردن مداوم ساعت هم در وجود خود شما احساس خستگی را ایجاد میکند و همین احساس خستگی و کسالت را به دیگران انتقال می دهد.
پس لطفاً تا حد امکان از انجام دادن این کار خودداری کنید؛ به خصوص زمانی که در جلسات مهم کاری قرار دارید. این کار در هنگام حضور در جلسات یکی از بدترین نوع رفتار ها می باشد که با خود پیامهای بسیاری را به فرد مقابل انتقال می دهد. وقتی شما در یک جلسه مهم کاری مدام ساعت را چک کنید، استرس و اضطراب را در وجود دیگران ایجاد می کنید و از سوی دیگر احساس خمودگی به آنها می دهید. پس تاکید میکنم تا حد امکان نسبت به رفتارهای خود دقت نمایید.
برخورد اول شما با هر فردی مهمترین برخورد است؛ چرا که بیش از نیمی از ذهنیت افراد دقیقاً در همین برخورد افراد شکل می گیرد. پس تا آنجا که می توانید مراقب رفتارهای خود باشید.
وقتی برای اولین بار با همکارانتان روبرو می شوید و یا هنگامی که فردی برای اولین بار به دفتر کار شما پا می گذارد، با چهره ای گشاده و بشاش و حرکات بدنی که نشان دهنده انرژی بالای شما هستند به استقبال او بروید. در غیر این صورت ممکن از ذهنیت نادرست از خود در ذهن دیگران ایجاد کنید. در برخورد اول همیشه لبخند بزنید و تا حد امکان در سلام کردن پیش قدم شوید. وقتی شما سریع تر از فرد مقابل سلام می دهید، فرد احساس می کند که تا چه اندازه شخص صمیمی و مهربانی هستید و ناخودآگاه حس خوبی از شما و شخصیتتان در وجود از شکل می گیرد.
اهمیت لبخند زدن و خوش برخورد بودن در اولین ملاقات ها به اندازه ای است که حتی نمی توانید تصورش را بکنید؛ اگر فردی در همان برخورد اول نسبت به شما احساس خوبی پیدا کند، به مراتب در دفعات بعدی می تواند رابطه بهتر و عمیق تری با شما برقرار کند. در محیط کاری هم این برخورد خوب و مناسب از شما شخصیت خاص و دوست داشتنی در ذهن دیگر همکاران انسان می سازد و به مرور زمان متوجه خواهید شد که تا چه اندازه تمایل دارند بیشتر با شما ارتباط بگیرند.
یکی از بدترین کارهایی که بسیاری از مسئولین در ادارات انجام می دهند بیتوجهی نسبت به ارباب رجوع می باشد؛ این کار واقعاً زشت و ناپسند است و به دور از وجهه اجتماعی یک فرد متشخص می باشد.
متاسفانه یا خوشبختانه باید بگویم که حالت چهره شما میتواند هر آنچه که سعی در پنهان کردنش داشتید برای دیگران به صورت چکاملا واضح و شفاف توضیح دهد؛ از درون خشمگین و یا عصبی هستید یا حتی احساس ناراحتی و استرس میکنید؛ حالات چهره شما میتواند همه این مسائل را که سعی در مخفی کردنشان داشتهاید به طور کامل برای دیگران بازگو کند. پس به حالت صورت خود توجه بسیار زیادی داشته باشید.
اخمو و عبوس نباشید یا اگر استرس دارید سعی کنید حالات چهره خود را کنترل نمایید. اجازه ندهید چهره تان طوری باشد که دیگران احساس ناخوشایندی از شما دریافت نمایند.
وقتی فردی در حال صحبت کردن با شماست تمام توجه خود را نسبت به او معطوف کنید؛ مهم نیست این فرد هم کار شما باشد و یا ارباب رجوع در هر صورت او باید احترام و توجه شما را به طور کامل دریافت کند. این یک اخلاق حرفهای است.
یکی از بدترین کارهایی که میتوانید انجام دهید این است که وقتی شخصی در حال صحبت کردن با شماست، حواستان جای دیگری باشد و یا با ارتباط چشم چشمی برقرار نکنید. حتی اگر در حال انجام دادن کارهای خود هستید باز هم هر از گاهی سر خود را بالا بیاورید و به چهره فرد مقابل نگاه کنید؛ اجازه دهید متوجه شود که شما به طور کامل در حال توجه کردن به حرف ها و سخنان او هستید. در غیر این صورت فردی بی ادب به نظر میرسید که از رفتار و برخوردهای اجتماعی هیچ چیز نمی داند.
شخص مقابل اگر همکار شما باشد قطعاً دیدن چنین برخوردی موجب میشود نسبت به شما و روابط دوستانه با شما احساس دلسردی کند. اگر هم ارباب رجوع می باشد که به محل کارتان مراجعه کرده قطعاً در دفعات بعدی که شما را ملاقات کند، نسبت به شما به هیچ عنوان احساس خوبی نخواهد داشت.
یکی از راه های فوق العاده خوبی که برای تقویت فن بیان و مهارت های مرتبط با آن مانند همین زبان بدن در محیط کار و… معمولاً پیشنهاد میشود، شرکت در کلاس های مرتبط با فن بیان است. اگر در این کلاس ها به صورت حضوری شرکت کنید که چه بهتر! اما اگر وقت یا حوصله این کلاس ها را ندارید، پیشنهادی که برایتان دارم این است که در کلاس های غیرحضوری فن بیان شرکت کنید. در این کلاس ها علاوه بر این که مطالب فوق العاده درجه یکی یاد میگیرید، تمرین های عملی نیز به شما داده میشود که با انجام دادن آن ها، شک نکنید بهترین اتفاقات برایتان رقم خواهد خورد.
برای مشاهده صفحه رسمی اینستاگرام استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی کلیک کنید.
مطالب پیشنهادی:
5 راه برای تقویت احساس ارزشمندی