محیط کار یک محیط کاملا رسمی می باشد که باید در آن متناسب با شأن و رتبه اجتماعی خود رفتار کنید. نکات بسیاری وجود دارد که باید در محل کار خود به آنها توجه داشته باشید؛ چرا که عدم رعایت آنها موجب می شود شخصیت اجتماعی شما زیر سوال برود. دقت داشته باشید که محل کار با خانه و جمعهای دوستانه متفاوت است و همکارانتان هم دوستان صمیمی شما نیستند که قرار باشد بیش از اندازه با آنها احساس راحتی کنید و حد و مرز های مشخصی را زیر پا بگذارید. زبان بدن شما در محیط کار گویای مسائل بسیاری هست و در واقع میتواند جنبههای پنهان شخصیت شما را برای دیگران شفاف کند. به همین دلیل تاکید می کنیم که باید نسبت به حرکات خود دقت بسیار زیادی داشته باشید؛
در ادامه قصد داریم تعدادی از حرکات ممنوعه در محیط کار را برای شما بازگو کنیم تا به طور کامل بتوانید نسبت به حرکات و رفتار خود اشراف داشته باشید و مهم ترین نکات زبان بدن در محیط کار را به خوبی رعایت کنید.
یکی از صحنه های بسیار زننده که در اغلب محیطهای اداری به چشم می خورد، این است که وقتی وارد یک اتاق می شوید، میبینید شخص مسئول به شکل بسیار بی ادبانه ای بر روی صندلی خود لم داده و بدون توجه به حضور شما به کار خود ادامه می دهد. این رفتار یکی از زشت ترین و ناشایست ترین رفتارها در محیط کاری می باشد.
شما به هیچ عنوان در ساعاتی که به ارباب رجوع در محل کارتان رفت و آمد می کند یا زمان هایی که تنها نیستید، حق ندارید بر روی صندلی خود لم بدهید و با حالت غیر رسمی بنشینید؛ این کار شما بی احترامی به افراد حاضر در محل کارتان محسوب می شود. شما می توانید در ساعات استراحت خود هر طور که مایل هستید در اتاق شخصی تان خستگی به درک کنید اما در هنگامی که رفت آمد زیاد است تا حد توان از انجام فعالیت ها و کارهای ناشایست و به دور از شأن اجتماعی تان خودداری نمایید.
همان طور که در مقاله اشتباهات زبان بدن نیز گفتیم، دست به سینه ایستادن یا بیش از حد خشک و جدی قرار گرفتن در مقابل دیگران میتواند این احساس را در آنها ایجاد کند که شما فردی مغرور هستید و به همین علت، از معاشرت با شما خودداری کنند. دقت داشته باشید که به هیچ عنوان مغرور و غیر صمیمی در مقابل دیگران ظاهر نشوید؛ البته همان طور که گفتیم نباید حد و مرز های خاصی را نیز زیر پا بگذارید اما از سوی دیگر هم به هیچ عنوان سعی نکنید در برابر دیگران مغرور و بیش از اندازه خشک و رسمی ظاهر شوید.
قرار است محیط کار یک فضای دوستانه باشد که در عین رعایت شدن همه حریم ها احساس آرامش و صمیمیت نیز در آن جریان داشته باشد. این نکته را علاوه بر اینکه در مقابل همکاران خود باید رعایت کنید، هنگام مراجعه ارباب رجوع هم باید به آن توجه داشته باشید. وقتی کسی برای انجام کاری به دفتر شما مراجعه می کند، تا حد امکان طوری رفتار کنید که احساس کند از کمک کردن به او لذت می برید و به اصطلاح عمومی با جان و دل کار او را راه بیندازید.
تا به حال دقت کردید وقتی عصبی هستید دست های شما ناخودآگاه مشت میشوند و بدن شما حالت منقبض به خود می گیرد؟ بنابراین در ذهن اغلب افراد این مسئله جا افتاده که مشت کردن دست ها نشانه عصبانیت می باشد.
پس باید دقت داشته باشید حتی در مواقعی که دچار احساس عصبانیت می شوید، تا حد امکان از انجام حرکات این چنینی خودداری کنید. به علاوه، سعی کنید همیشه دست های خود را در مقابل دیگران قرار دهید و اجازه دهید که آنها دست های شما را ببینند؛ چرا که حالت چهره و نحوه قرار گیری دست ها هر دو از مواردی هستند که به شکل عجیبی می تواند احساسات درونی شما را به مخاطب منتقل کند. به عنوان مثال وقتی دست های خود را روی میز قرار می دهید و آنها را به آرامی در هم گره می کنید، ناخودآگاه به مخاطب احساس آرامش و توجه منتقل می شود؛ یعنی می داند که احساس درونی شما هم با او هماهنگ است. پس به این نکات توجه داشته باشید.
از حرکات سریع و عجولانه پرهیز کنید؛ البته سعی کنید هنگام انجام دادن کارهای خود نه بسیار کند عمل کنید. و نه بیش از اندازه سریع. بیش از حد تند و عجولانه انجام دادن کارها ممکن است موجب شود نسبت به برخی مسائل بی دقت شوید. و یا اینکه در بعضی از بخش های فعالیت های خود اختلالی ایجاد کنید.
پس همیشه در نظر داشته باشید به حد کافی سرعت خوب است، اما بیش از حد سریع بودن هم این احساس را به دیگران انتقال میدهد که عجله دارید تا هرچه زودتر از دست کارهای خود رهایی پیدا کنید و علاقه ای هم به انجام دادن آنها ندارید. بعلاوه، مشاهده کردن شما در هنگام انجام دادن این حرکات سریع ممکن است احساس استرس و اضطراب به دیگران منتقل کند؛ چرا که ناخودآگاه سرعت و عجول بودن احساس استرس را با خود همراه می آورد.
برای مشاهده صفحه رسمی اینستاگرام استاد فاطمه بهرامی مدرس فن بیان و سخنرانی کلیک کنید.
مطالب پیشنهادی:
5 راه برای تقویت احساس ارزشمندی